benefietwedstrijd


benefietwedstrijd 1.0

speciaal georganiseerde wedstrijd waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat en waarbij de uitslag van ondergeschikt belang is

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een benefietwedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   Hij fietste mee in een benefïetwedstrijd, gekleed in een met reclame bedekt shirt, op het hoofd een valhelm.

   Verborgen schade, Aster Berkhof,

   De aftrap van de actie, die tot het einde van dit jaar doorgaat, werd gegeven tijdens een benefietwedstrijd van FC Volendam, eind februari, waarin topvoetballers uit binnen- en buitenland meespeelden.

   Trouw,

   De SP heeft de volgenden suggesties om de situatie in het betaald voetbaal weer gezond te maken: [...]. Bij steun worden afspraken gemaakt voor tegenprestaties met een publiek belang, bijvoorbeeld door structureel trainingen te verzorgen voor de lokale jeugd, spelers kunnen spreekbeurten houden op scholen en benefietwedstrijden spelen ten bate van lokale amateurclubs.

   http://www.sp.nl/partij/theorie/opinies/opinie276.stm,

   De Franse voetballer Eric Cantona, in Engeland tot 30 september geschorst wegens een karate-trap, heeft gisteren in Parijs een benefietwedstrijd gespeeld voor nabestaanden van de onlangs doodgeschoten Franse voetbalfan Douadi Atou.

   NRC,

   De afkoopsom van Johan Cruijff bedraagt ongeveer 120 miljoen frank plus twee benefietwedstrijden in Nederland en Spanje.

   De Standaard,

   Vorige maand kreeg Pearce van Forest een lucratieve benefietwedstrijd tegen Newcastle en Euro '96 is al helemaal een onverwachte meevaller.

   De Standaard,