betaalzender


betaalzender 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie)

zender op de radio of de televisie waarvoor een betaald abonnement moet worden afgesloten en waarbij de gebruiker het signaal via een decoder ontvangt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een betaalzender…

is een zender

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] kan slechts worden bekeken of beluisterd door abonnementhouders, omdat het televisiesignaal of radiosignaal versleuteld of gecodeerd is en slechts met een decoder kan worden bekeken of beluisterd
  • [Onstoffelijke inhoud] zendt meestal programma's uit met een bepaalde inhoud of in een bepaald genre, bijvoorbeeld sport of films
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een radiozender of televisiezender waar voor het gebruik ervan betaald moet worden

    Hoofdsemagram: zender


    Algemene voorbeelden


    Vandenhaute blijft wel bij de betaalzender als commentator van de voetbalwedstrijden van eerste klasse en als onderhandelaar voor het Belgische voetbaldossier van SuperSport.

    De Standaard,

    Kongo komt begin volgend jaar al op de betaalzender, de BRTN mag er ten vroegste een half jaar later mee uitpakken.

    De Standaard,

    De Belgische holding Deficom verwerft via haar Pools filiaal Polcom Invest de controle over de holding die 67 procent van Canal+ in Polen in handen heeft en die de vergunning van de betaalzender bezit.

    De Standaard,

    Alle betaalzenders (tv+radio) kan ik bekijken. Noem maar op: Be 1, Be series, heel het Discovery pakket. Echt alles, ook rond de 80 radiostations.

    http://www.interactieve-digitale-tv.be/belgacom/viewtopic.php?t=1727&sid=ebb671bc5556f360e9efd69a01691ca3

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een digitale betaalzender

    CLT/Ufa legt zich - sinds de twee partners vorige maand hun plannen voor een digitale betaalzender in Duitsland opborgen - vooral toe op open televisie.

    De Standaard,

    met eigennaam


    • de betaalzender BSkyB
    • de betaalzender Canal+
    • de betaalzender Filmnet
    • de betaalzender SuperSport

    Volgens Le Monde is er in oktober 2001 gesjoemeld bij de verkoop van een belang van 23 procent in de Britse betaalzender BSkyB.

    ANP,

    De fusie tussen het Franse conglomeraat Vivendi, het Canadese dranken- en amusementsconcern Seagram en de Franse betaalzender Canal+ is rond.

    ANP,

    Favourite Films, dat eerder al voor Daens met de openbare omroep samenwerkte, en betaalzender FilmNet, die ook de BRTN-reeks Windkracht 10 koproduceert, stapten mee in de boot.

    De Standaard,

    De kans dat betaalzender SuperSport een match naar een andere datum verschuift, is reëel.

    De Standaard,