bewaarplicht


bewaarplicht 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT)

plicht om data van allerlei aard voor een bepaalde periode te bewaren

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bewaarplicht…

is een plicht

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op data van allerlei aard, bijvoorbeeld media-uitzendingen, maar ook op persoonlijke gegevens of gegevens over bepaald menselijk gedrag, bijvoorbeeld belgedrag of internetgedrag, of met betrekking tot financiële administratie

    Hoofdsemagram: plicht


    Algemene voorbeelden


    Daarnaast wordt bij de regionale en lokale omroepen gekeken in hoeverre wordt voldaan aan de bewaarplicht (de verplichting om gedurende twee weken opnamen te bewaren van alle uitgezonden programma's).

    http://www.cvdm.nl/pages/home.asp?flash=5

    De pakkans bij fraude moet worden vergroot door een gevarieerde aanpak van controle. Voor bedrijven zal in de Algemene wet rijksbelastingen een verplichting komen tot het houden van een boekhouding en ook een bewaarplicht voor belangrijke gegevens.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBNRC01:000028066:mpeg21:a0007,

    De internetsector is fel tegen een bewaarplicht en krijgt steun van de Registratiekamer en VNO-NCW. Minze Beuving, voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen, riep gisteren de Nederlandse overheid op ernst te maken met een bewaarplicht voor internetgegevens van ten minste twaalf maanden.

    Het Parool,

    De politie wil een bewaarplicht van vele jaren, maar ziet in dat dit onhaalbaar is.

    Het Parool,