bewonersvereniging


bewonersvereniging 1.0

vereniging van bewoners van een bepaalde buurt of een bepaald complex die gezamenlijk opkomen voor hun belangen; belangenvereniging voor bewoners; ook: de gezamenlijke leden van zo'n vereniging

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bewonersvereniging…

is een vereniging

 • [Betrokkene] is bestemd voor bewoners van een bepaalde buurt of een bepaald complex

  Algemene voorbeelden


  De glazen lijst voor gratis reclameposters, waarmee de bewonersvereniging van een flat te Breda graag de hal van het gebouw wil decoreren, wacht nog op akkoord van het bestuur.

  NRC,

  De komende drie dagen neemt de dienst in samenwerking met de bewonersvereniging de wijk onder handen.

  Algemeen Dagblad,

  "De ramen in mijn huisje zijn ingegooid [...]. Ik word voortdurend anoniem opgebeld. Mijn huisje ligt er nu zo vervallen bij dat ik het niet meer kan verkopen. Dat is een schadepost van zeker veertig duizend gulden. Dat verlies neem ik op de koop toe, want niets is mij liever dan hier weg te komen [...]. Ik ga nu afscheid van jullie nemen. Maar één ding raad ik jullie aan. Richt een bewonersvereniging op! Bescherm je tegen willekeur. Mijn advocaat kan jullie precies uitleggen hoe je dat moet doen."

  Klein paradijs, Max Pam,

  Juist deze alliantie tussen bewonersverenigingen en ondernemersverenigingen bleek de aanzet te zijn tot een mondige en succesvolle onderhandelpartner met de BW en de gemeentelijke plannenmakers.

  http://www.dsdelft.nl/~zpoort/