bezuinigingsdoelstelling


bezuinigingsdoelstelling 1.0

doelstelling van een bezuiniging, met name op de uitgaven van de overheid of van een bedrijf, instelling e.d.; hoeveelheid geld die volgens de doelstelling bezuinigd moet worden; mate waarin volgens een vooropgesteld plan bezuinigd moet worden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bezuinigingsdoelstelling…

is een doelstelling

  • [Object betroffen] betreft het bedrag dat of de mate waarin bezuinigd moet worden

    Algemene voorbeelden


    In ziekenhuizen en zorginstellingen is een gezond binnenklimaat essentieel voor bewoners, patiënten en medewerkers. Daarnaast wordt het economisch beheer steeds belangrijker om bezuinigingsdoelstellingen te halen.

    http://www.ingenieursbureau-deraaij.nl/non-profit/,

    De Wet op het Basisonderwijs werd in 1992 gewijzigd om tot grotere basisscholen te komen. Om deze bezuinigingsmaatregel uit te kunnen voeren werd in juli van dat jaar de Tijdelijke Wet Bekostiging Nieuwe Basisscholen van kracht. Aangezien er momenteel ongeveer vijfhonderd basisscholen minder zijn dan in 1992, kan geconcludeerd worden dat de bezuinigingsdoelstelling is gehaald.

    http://www.islam-info.be/idp/download.php?id=50890,134,1

    Geesink wijst er op dat dit oponthoud per saldo niets afdoet aan het totaal van de bezuinigingen, omdat het percentage en de looptijd van twee jaar gewoon van kracht blijven. "Het enige probleem hierdoor is dat de bezuinigingsdoelstelling voor 1994 opnieuw niet wordt gehaald", aldus de Nefarma-directeur.

    NRC,

    Op 29 juni heeft het algemeen bestuur de begroting voor 2012 vastgesteld en daarop opnieuw een bezuiniging doorgevoerd. Hiermee voldoet het Stadsgewest als eerste gemeenschappelijke regeling in Haaglanden aan de bezuinigingsdoelstelling. Het Stadsgewest moet namelijk in 2010-2014 in totaal € 575.000 bezuinigen. Voor 2011 was de begroting al verlaagd met € 230.000. Het algemeen bestuur bezuinigt nog eens € 70.000 op de begroting voor 2012. Hiermee wordt dus de helft van de bezuinigingsopgave gerealiseerd.

    http://haaglanden.nl/stadsgewest-haaglanden-voldoet-aan-bezuinigingsdoelstelling,

    Ritzen laat één en ander afhangen van de onderhandelingen met de instellingen over een nieuw hoger-onderwijsstelsel. In 1998 bestaat er op zijn vroegst duidelijkheid over de vormgeving van het nieuwe stelsel. Ritzen verzacht hiermee de afspraken uit het regeerakkoord. Daarin staat dat de bezuinigingsdoelstelling van een half miljard in 1998 moet zijn gerealiseerd.

    Meppeler Courant,

    Het advies van de topambtenaren sluit goed aan bij het VVD-programma, maar staat qua bezuinigingsdoelstelling (25 miljard gulden) en sociale-zekerheidsbeleid haaks op dat van de PvdA.

    Meppeler Courant,

    De bezuinigingsdoelstelling van de rijksoverheid bewerkstelligt dat naar de toekomst de te verwachten rijksbijdragen niet voldoende zullen zijn voor de financiering van de huidige situatie met gesubsidieerde arbeid en aantal bijstandgerechtigden.

    http://www.prohef.nl/quick%20scan%20l'den.htm,