bierverkoop


bierverkoop 1.0

verkoop van bier; het verkopen van bier; ook: cijfer, getal e.d. dat de hoeveelheid verkocht bier aangeeft; bierverkoopcijfer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Bierverkoop…

is verkoop

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de verkoop van bier

    Hoofdsemagram: verkoop


    Algemene voorbeelden


    Met een jaarlijks bierverkoop van 700.000 hectoliter heeft de brouwerij (biermerken Stella Artois en Classica von Wunster) een marktaandeel van 5 procent in Italië.

    NRC,

    SABMiller, eigenaar van onder meer Grolsch, Peroni en Miller Lite, heeft de bierverkopen over de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar zien stijgen met 3 procent.

    http://www.managersonline.nl/beurs/6703/sabmiller-ziet-bierverkopen-stijgen.html,

    Het bierfonds heeft problemen in de Amerikaanse biermarkt, zo willen de berichten. "De hele bierverkoop in de VS valt tegen", zegt een handelaar.

    http://www.iex.nl/columns/columns_artikel.asp?colid=1293,

    De bierverkopen van Heineken over het derde kwartaal is een symfonie van min-tekens. Zowel in West-Europa, Oost- en Midden-Europa, Afrika als Azië werd minder bier verkocht.

    http://www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/Kieseenbeursfonds/Artikelen/Heineken/Heineken2010Q3.aspx,

    In de resultaten van Interbrew is rekening gehouden met de bierverkoop van de Canadese brouwer Labatt gedurende een periode van vijf maanden.

    De Standaard,

    Anheuser, met als belangrijkste merk Budweiser, wist de bierverkoop vorig jaar met 1,4 procent te vergroten tot ongeveer 104 miljoen hectoliter.

    NRC,

    De raad ging verder akkoord met de verkoop van het oude postkantoor aan de Rabobank, die er een makelaardij in vestigt. Het resterende geld van de voormalige culturele stichting van Diever (ruim 33.000 gulden) werd in dank aanvaard. PvdA-er Th. Claas merkte op dat het eigenlijk geen schenking was, omdat de gemeente het geld ooit zelf betaalde. Claas werd snel uit deze droom geholpen: het bleek om de opbrengst van bierverkoop te gaan.

    Meppeler Courant,

    Combinatiemogelijkheden


    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: bij

    • bierverkoop bij benzinepompen

    De overheid op haar beurt perkt de bewegingsruimte van brouwers in door de reclamevoorschriften te verscherpen en het aantal distributiepunten te verminderen (geen bierverkoop bij de circa 5000 benzinepompen in Nederland).

    Het Financieele Dagblad,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen