bijstandsverzekering


bijstandsverzekering 1.0

((vooral) in België)

verzekering waarmee men zich verzekert van administratieve, juridische en soms ook morele bijstand bij problemen
Een bijstandsverzekering wordt vaak afgeloten in combinatie met een autoverzekering of een reisverzekering, maar is in principe een eigen, op zichzelf staande verzekering.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bijstandsverzekering…

is een verzekering

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een verzekering waarmee men zich verzekert van administratieve, juridische en soms ook morele bijstand bij problemen

    Algemene voorbeelden


    De aansprakelijkheid bij verlies van eurocheques hangt af van de omstandigheden. Je zal sowieso gedeeltelijk voor de schade opdraaien. Was je zo vooruitziend om een bijstandsverzekering af te sluiten? De bijstandsverzekeringsmaatschappij zal al de administratieve rompslomp op zich nemen. Een lokale vertegenwoordiger kan je bovendien helpen je verstaanbaar te maken bij de plaatselijke officiële instellingen.

    De Standaard,

    Bij Europ-Assistance rolde Blue Life onlangs van de persen, een bijstandsverzekering op maat gemaakt voor zestig-plussers.

    De Standaard,

    Als je op reis in de problemen raakt, reken je best niet te hard op Sint-Christoffel. Een bijstandsverzekering biedt meer zekerheid. Je bent niet alleen verzekerd tegen onverwachte uitgaven, je kan ook rekenen op bijstand ter plekke.

    De Standaard,

    Vergeet vooral niet om ook een bijstandsverzekering te boeken. Een dergelijke verzekering is echt onontbeerlijk [...]. Een goede bijstandsverzekering dekt schade aan je bagage, betaalt je een som uit bij verlies van bagage, betaalt dokterskosten terug, komt tussen bij hospitalisatie, repatrieert je indien nodig, ... Wie vandaag nog zonder bijstandsverzekering op reis gaat, neemt onverantwoorde risico's.

    http://www.9maand.com/

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een gratis bijstandsverzekering

    Net als alle andere Ford-modellen krijgt de Ka-klant gedurende drie jaar een gratis bijstandsverzekering.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen