biketour


biketour 1.0

(transport, verkeer en reizen)

georganiseerde fietstocht, meestal langs bepaalde toeristische bezienswaardigheden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een biketour…

is een fietstocht; is een activiteit

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een georganiseerde fietstocht

    Hoofdsemagram: tour


    Algemene voorbeelden


    De biketour van Vallorbe omhoog naar de Suchet en terug is technisch eenvoudig, maar landschappelijk des te spectaculairder.

    http://www.myswitzerland.com/nl-nl/le-suchet.html,

    'De biketours van BizonBikeCompany laten de bijzondere plekjes van Leiden zien. [...]. Samen met Leidse locals en insiders zijn de mooiste en veiligste routes uitgestippeld. Wij fietsen niet alleen van A naar B, maar willen met onze gasten juist over de leuke en mooie paden rijden.'

    http://www.events.nl/nieuws/bizonbikecompany-fietst-door-het-echte-leiden-6b19fe5d135ed7ed.html,

    De dag wordt begonnen met een biketour die 's morgens om negen uur van de Alhambraparkeerplaats van start gaat en daar ook om elf uur eindigt.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010642157:mpeg21:a0098,

    Sinds 2011 organiseert Dokters van de Wereld jaarlijks de Biketour; een sportieve uitdaging ten voordele van alle moeders en kinderen die zich geen zorg kunnen permitteren [...]. Dokters van de Wereld is een internationale ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor het recht van medische zorg voor iedereen.

    http://www.sportutrecht.nl/nieuws/2014/08/biketour-2014,

    Biketour 2014: Brussel-Amsterdam-Brussel. In 2014 zoekt de Dokters van de Wereld Biketour nieuwe wegen op. De vierdaagse fietstocht volgt een parcours door de lage landen vanuit Brussel naar Amsterdam en terug. Dat is een uitdaging van bijna 500 km op vier dagen tijd, van 18 tot 21 september. Naast de sportieve is er ook een solidaire uitdaging. Elke deelnemer moet zich laten sponsoren voor zijn deelname.

    http://www.doktersvandewereld.be/events/biketour-2014-brussel-amsterdam-brussel,