bingewatching


bingewatching 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; neologisme)

het kijken naar meerdere afleveringen van een serie achter elkaar; het achter elkaar bekijken van zeer veel afleveringen van een serie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Bingewatching…

is een activiteit

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is het bekijken van meerdere afleveringen van een serie achter elkaar

    Algemene voorbeelden


    Vier op tien Nederlanders doen aan 'binge-watching'. Bijna vier op de tien Nederlanders kijken meerdere afleveringen van een serie achter elkaar. Deze zogenoemde bingewatchers kijken gemiddeld zo'n drie uur. Ruim de helft (53,9 procent) doet dit alleen [...]. Series worden gemaakt met het oog op bingewatching, zegt film- en televisiewetenschapper Dan Hassler-Forest tegen RTL Nieuws. "Deze series worden opgezet als één geheel. Er wordt opgebouwd naar de volgende aflevering, in plaats van afleveringen waarin een afgerond verhaal wordt verteld."

    Novum,

    Mafaalani wilde per se vasthouden aan de feuilletonstructuur, waarmee de voorstelling inspeelt op de huidige tendens, het zogenaamde bingewatching, dat mensen in het weekeinde graag een complete tv-serie bekijken.

    Trouw,

    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2014
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal binge watching
    Betekenis in brontaal idem
    Bijzonderheden Het woord bingewatching is in het Engels waarschijnlijk gevormd naar analogie van woorden als binge drinking en binge eating.