bodyshaping


bodyshaping 1.0

het doen van speciale oefeningen, vooral spieroefeningen en krachtoefeningen, met het doel om een beter figuur te verkrijgen, om een goede conditie te krijgen of te houden en soms specifiek ook wel om af te vallen; het doen van figuurbevorderende oefeningen; ook: methode waarbij of cursus, les waarin men dat doet
Uiteenlopende methoden die tot doel hebben een strakker figuur te krijgen, worden bodyshaping genoemd.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Bodyshaping…

is een cursus of les; is een methode; is een activiteit

  • [Functie] dient om een beter figuur te krijgen, om een goede conditie te krijgen of te houden en soms ook specifiek om af te vallen
  • [Plaats] wordt vooral gedaan op een sportschool of fitnesscentrum
  • [Betrokkene] wordt meestal gedaan onder toezicht van een gediplomeerd instructeur
  • [Onstoffelijke inhoud] bestaat vaak uit spieroefeningen of specifieke krachtoefeningen

Algemene voorbeelden


Met bodyshaping (krachttraining) kunnen we werken aan je verhoudingen en je vormen. Het is belangrijk realistisch te zijn en te accepteren dat je een bepaalde lichaamsbouw hebt. Hoe je jezelf ziet en hoe jouw lichaam over komt heeft óók invloed op hoe je er uit ziet. Je zal snel weer lekkerder in je vel zitten.

http://www.strakpersonaltraining.nl/visie/

Bodyshaping is een cursus waarbij je begeleid wordt bij het afvallen door middel van het bodyshapingprogramma. Het programma heeft een duur van tien weken. In deze tijd werkt u aan de hand van het bodyshapingboek. Uw trainingen bestaan uit eenmaal in de week een fitness (cardio) training, eenmaal in de week op de Body Shaker, eenmaal in de week een aerobicles en eenmaal in de week een bijeenkomst.

http://www.sportcentrumbodyshape.nl/bodycontour.htm

B.B.B. Deze groepsles wordt ook wel eens Bodyshaping genoemd, wat wil zeggen "ons lichaam in goede conditie houden". Deze groepsles wordt eveneens door een gediplomeerde instructeur gegeven. De nadruk bij deze les is dat men vooral streeft naar versteviging van Billen, Buik, en Benen. Na een korte opwarming en stretching worden veel grondoefeningen gegeven, die je buik verstrakken. Voor billen en benen is dit eveneens het geval. Deze les wordt ook op aangepaste muziek gegeven.

http://www.eurogymgenk.be/bbb.htm

Bij Pilates werkt men volgens duidelijke principes. Alle oefeningen worden uitgevoerd vanuit een perfecte lichaamshouding en stabiele romp. De bewegingen zijn vloeiend, non-impact, maar bijzonder uitdagend. Er is een specifiek ademhalingspatroon. In plaats van het isoleren van een spiergroep (zoals dat bij fitness/bodyshaping gebeurt) wordt hier het gehele lichaam in elke oefening gebruikt.

http://www.jouwsportschool.nl/16902/Pilates

Bodyshaping. Een efficiënte trainingsmethode, gericht op de verbetering van het lichaamscontour. Er worden oefeningen gegeven die de spierkracht, houding en spier-uithoudingsvermogen verbeteren. Afwisselend worden dynamische en statische grondoefeningen gedaan. Kenmerkend voor Body Shape is dat alle spieren en spiergroepen worden getraind zodat de gehele lichaamsconditie verbeterd, en je figuur er daardoor beter uitziet. Het doel van Body Shape is om alle spiergroepen van het lichaam te versterken d.m.v. training op muziek met een rustig tempo waarbij de training is gericht, op spier-uithoudingsvermogen en -weerstandtraining.

http://www.borne28.nl/2013-01-17-19-46-41/2013-01-18-19-56-04

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen