boefproof


boefproof 1.0

(recht en misdaad; neologisme)

bestand tegen diefstal; diefstalbestendig; bestand tegen boeven
Vooral met betrekking tot smartphones, die op eenvoudige wijze boefproof gemaakt kunnen worden en met name gebruikt in de combinatie 'boofproef maken'.

Combinatiemogelijkheden


met werkwoord


  • boofproof maken

Toestelblokkering kan dieven van smartphones buitenspel zetten. Dat betogen het ministerie van Veiligheid en Justitie en de telecomsector in een nieuwe gezamenlijke campagne. Op de website hier-waak-ik.nl krijgen consumenten uitleg hoe zij hun mobiele telefoon 'boefproof' kunnen maken.

http://www.radartv.nl/nieuws/archief/detail/article/maak-je-smartphone-boefproof/,

Nederland wordt het eerste land ter wereld waar de vergrendeling voor het heractiveren van toestellen standaard als optie zit ingebouwd in het installatiemenu. Je kunt hiermee een gestolen toestel niet alleen op afstand terugvinden, wissen en blokkeren, maar ook geheel onverkoopbaar maken. Daarnaast voorkomt deze functie dat de dief bij foto's, contacten en documenten kan [...]. Door inbouw in het installatiemenu voldoet Samsung aan het verzoek van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) om het consumenten makkelijker te maken de anti-diefstalfunctie te activeren [...]. Zijn ministerie houdt sinds vandaag de campagne 'Maak je smartphone BoefProof'.

De Telegraaf,

Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2014
Bijzonderheden Strikt genomen is het woord geen neologisme; het komt één keer voor in twintigste-eeuwse krant. In de Arnhemsche courant van 20 februari 1934 wordt gesproken over rijwielbelastingplaatjes die vaak gestolen worden, maar helaas niet "boef-proof" te bevestigen zijn.