boemelbus


boemelbus 1.0

bus die langzaam rijdt en/of bij elke halte stopt

Semagram


Een boemelbus…

is een bus; is een voertuig; is een vervoermiddel

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] rijdt langzaam en stopt bij elke halte

  Algemene voorbeelden


  Aangekomen om 12:00 uur Griekse tijd. In hotel gearriveerd om 14:00 uur met boemelbus. Maar alles is volgens schema verlopen, geen wachttijden of aanschuiven.

  http://users.pandora.be/eddy.de.mulder/fotolesbos.htm,

  Verlenging van reistijd valt niet te voorkomen. Inclusief de overstap in Bergen op Zoom zijn de reizigers naar Goes, Middelburg en Vlissingen een half uur langer kwijt dan normaal. Beroerd pakt de busoperatie uit voor passagiers naar Arnemuiden. Bijna anderhalf uur zijn zij onderweg met die boemelbus uit Bergen op Zoom, terwijl een treinritje op dat traject een stijf halfuurtje kostte.

  http://www.fransmensonides.nl/zeeland1.htm

  De volgende dag de bus op richting Marrakech. Deze keer niet meer met de "chiquere", snellere maatschappij, maar met die van het gewone volk. 6 uur 's morgens vertrek en 8 uur reizen voor de boeg door het heuvelachtig landschap. Nu waren we de enige niet-Arabieren op de boemelbus. En aan elke halte viel er wel wat te beleven [...]. Na 10 uur reizen: Marrakech.

  http://www.bloggen.be/thomas_in_sevilla/archief.php?ID=31

  boemelbus 2.0

  bus die personen vervoert die uitgaan (tijdens carnaval) en daarbij vele kroegen aandoen

  Semagram


  Een boemelbus…

  is een bus; is een voertuig; is een vervoermiddel

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] vervoert personen die uitgaan (tijdens carnaval) en daarbij vele kroegen aandoen

   Algemene voorbeelden


   Ook inmiddels een traditie in Geulle is onze boemelbus op carnavalszondag. Samen met Thijssen Tours rijden we door Geulle om de cafés buiten het centrum te bezoeken. Iedereen kan gratis mee en na enkele jaren van terugloop zat de bus nu toch weer goed vol en de kastelijns hadden dan ook een brede smile.

   http://www.bokkerieers.nl/boemelbusverslag2003.htm,

   Natuurlijk geen boemelweekend zonder de boemelbussen! Deze zullen zaterdag vanaf 22:00 u tot 02:00 u rijden en zondag van 14:00 u tot 18:00 u. Deze stoppen bij iedere deelnemende horecagelegenheid.

   http://dreksbak.nl/agenda/203/boemelweekend-2008.dsp