bokswedstrijd


bokswedstrijd 1.0

wedstrijd waarbij twee boksers gedurende een aantal ronden van een bepaalde tijd elkaar zodanig proberen te raken dat de ander buiten westen raakt (overwinning op knock-out) of aan het einde van de wedstrijd naar het oordeel van de jury minder rake klappen heeft uitgedeeld (overwinning op punten)

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bokswedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   Een rechtsgeschil heeft wel wat weg van een bokswedstrijd. Er is wel een (scheids)rechter, maar om het spel te winnen moet je - en mag je - rake klappen uitdelen.

   NRC,

   'Spam, je reactie op dit tweede incident, ongetwijfeld het dieptepunt van je tour?' Hij werd een microfoon onder zijn neus gedrukt door Dennis Nijboom, de presentator van MTV. De camera liep. 'Je klinkt alsof we een bokswedstrijd aan het spelen zijn en ik na deze ronde knock-out ben geslagen,' probeerde de ster de schijn hoog te houden.

   De achterkant van de aarde, Karel Osstyn,

   Het was half drie 's namiddags en op de radio werd een bokswedstrijd verslagen.

   Iedereen kan het, Christophe Vekeman,

   Toen Daniël nog aan de Vinkenlaan woonde [...] liet niets voorzien dat hij in de boksport internationale naam en faam zou verwerven. Een ver familielid heeft onbewust de kiem gelegd door hem mee te nemen naar de boksclub van Zele. Hij was 15 of 16 jaar toen hij de bokswedstrijden die door deze club werden ingericht, regelmatig mocht bijwonen.

   http://www.derand.be/derand/pdf/Gemeenschapskrantdelijsterbes200112.pdf,

   Tenslotte kan in enkele wettelijk bepaalde gevallen de toestemming van het slachtoffer als rechtvaardigingsgrond ingeroepen worden. Zo is er geen diefstal als de eigenaar toestemming gegeven heeft om iets weg te nemen of is er geen sprake van slagen en verwondingen bij een bokswedstrijd.

   http://allserv.rug.ac.be/%7Egmartyn/Syllabus.html,

   In een officiële bokswedstrijd, die in de ring wordt gehouden, heeft iedere amateur-bokser recht op bijstand van twee helpers.

   http://www.deamateur.nl/spelregels.htm