bonusplafond


bonusplafond 1.0

(neologisme)

vastgesteld maximumbedrag voor een bonus; plafond voor een bonus, vooral in het bankierswezen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bonusplafond…

is een maximum

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een vastgesteld maximumbedrag voor een bonus
  • [Toepassingsgebied of bereik] is vooral van toepassing op het bankierswezen

    Hoofdsemagram: plafond


    Algemene voorbeelden


    'De maatregel betreft inderdaad de top, de rainmakers, en dat zijn precies de mensen die het gemakkelijkst van locatie veranderen. Vergeet niet dat als zij vertrekken het ook gevolgen heeft voor andere mensen binnen de onderneming. De maatregel schaadt bovendien de concurrentiepositie van Europese banken op plekken waar geen bonusplafonds bestaan, zoals Singapore en Hongkong.'

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/3405091/2013/03/07/Europa-snapt-de-wetten-van-de-City-niet.dhtml,

    Bonusplafond financiële sector geldt vanaf zaterdag. Bonussen bij banken en verzekeraars mogen vanaf zaterdag niet meer boven de 20 procent van het vaste salaris uitkomen.

    http://www.nujij.nl/economie/bonusplafond-financiele-sector-geldt-vanaf.31099446.lynkx

    Het bonusplafond dat minister Dijsselbloem van Financiën wil instellen in de hele bankensector zal gaan gelden vanaf januari 2015.

    http://www.nu.nl/politiek/3638620/bonusplafond-banken-2015.html,

    Glimmend van trots kwamen Bos en Balkenende terug uit Pittsburg. Mede dankzij Nederlandse druk was er eindelijk paal en perk gesteld aan de excessieve bankiersbonussen. Ook de Engelsen en Amerikanen waren om. Vanaf nu zullen bonussen alleen nog maar in aandelen mogen worden uitgekeerd, moeten ze meeademen met de resultaten van de bank en een meerjarig karakter hebben. Dat het bonusplafond dat Nederland bepleitte het niet had gehaald was jammer maar je kan nu eenmaal niet alles hebben.

    http://vorige.nrc.nl/opinie/article2376641.ece/Bonusfixatie_onzinnig,_dom_en_erg_Nederlands,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2009