bouwpromotor


bouwpromotor 1.0

((vooral) in België)

persoon die of bedrijf dat grote bouwprojecten ontwikkelt; persoon die of bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen, financieren en bouwen of laten bouwen van grote projecten als winkelcentra, kantoorgebouwen en woonwijken; ontwikkelaar van bouwprojecten; projectontwikkelaar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bouwpromotor…

is een bedrijf; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Het maatschappelijk belang bij het ontwerpen van een type-woning, die door een bouwpromotor tientallen keren zal worden gereproduceerd, is ook tientallen keren belangrijker dan het ontwerpen van één enkele partikuliere woning.

      De Standaard,

      Wat niet iedereen wist, was dat dezelfde directie zich destijds tegen de prospectie van het terrein had verzet en dat ze via slinkse wegen had geprobeerd toestemming te krijgen de hele zooi uit te graven om er een parkeergarage van te maken. Gelukkig hadden enkele eminente Bruggelingen daar een stokje voor gestoken, met als gevolg dat het stadsbestuur na een lange discussie tot een vergelijk was gekomen met de bouwpromotor, die zich in ruil voor een fikse financiële compensatie bereid had verklaard de waardevolle historische site in het hotelcomplex te integreren.

      De vijfde macht, Pieter Aspe,

      Volledig terecht voorziet de meerderheidsrechtspraak [...] dat een bouwpromotor voor de niet verkochte kavels wel degelijk dient bij te dragen in de gemeenschappelijke lasten.

      http://www.quimmo.be/nl/blog/bijdrage-door-bouwpromotor-in-lasten-voor-niet-verkochte-kavels-0037,

      Bouwpromotors & projectontwikkeling in de provincie Limburg.

      http://www.goudengids.be/bouwpromotors-projectontwikkeling/provincie-limburg/

      In de Vlaamse rand rond Brussel maken gemeenten informele afspraken met bouwpromotoren om zoveel mogelijk aan Nederlandstaligen te verkopen.

      http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/aid916676/bouwpromotoren-in-vlaamse-rand-rond-brussel-moeten-aan-nederlandstaligen-verkopen.aspx,

      Combinatiemogelijkheden


      met ander, nevengeschikt substantief


      • eigenaar en bouwpromotor
      • aannemer of bouwpromotor
      • architect of bouwpromotor

      Eigenaar en bouwpromotor Landmaster zal de gemeente 100 miljoen frank betalen indien de werken niet op tijd klaar zijn.

      De Standaard,

      Per aannemer of bouwpromotor die bij het projekt betrokken geraakte, nam de bouw uitbreiding. Zo zwol het projekt van de biblioteek aan met een hotel, een raadzaal voor de gemeenteraad en een politiekommissariaat.

      De Standaard,

      Vooraleer over te gaan tot de keuze van uw dakpannen laat u zich best even inlichten door uw architect of bouwpromotor over de geldende stedebouwkundige voorschriften.

      http://www.koramic.be/Koramic/Sites/KleidakpannenBelgie/Site.nsf/b200cf8cefbd4155c1256735003435ea/eb7e6f1de4074188c12568030045d0bc?OpenDocument