brildragende


brildragende 1.0

iemand die gewoonlijk een bril draagt om beter te kunnen zien; brildrager

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een brildragende…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Er zijn geen statistieken van naar ik weet, maar ik durf te wedden dat het percentage brildragenden bij typisch protestantse meisjes vier keer zo hoog ligt als bij gewone.

      Het binnenste ei, Hannes Meinkema,

      Een op drie brildragenden twijfelt over kwaliteit oogmeting.

      http://www.nieuwsbank.nl/inp/2008/05/20/H022.htm,

      Xanthelasmata komen het meest voor rond de nasale ooghoek. Van daaruit kan uitbreiding plaatsvinden naar de rest van het ooglid. Bij brildragenden is er soms uitbreiding tot de plaatsen waar druk op de neus wordt uitgeoefend.

      http://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatosen/xtxt/XanthelasmaPalpebrarum.htm,

      De basiskennis bestaat uit kennis van gezichtsvormen, toepassen van technieken zoals shapen, foundation, het aanbrengen van een naturel of avondmake-up. Uiteraard leer je hoe make-up aan te passen voor eventueel brildragenden of de rijpere huid.

      http://www.imko-college.nl/default.asp?name=%20Vakopleiding%20Allround%20Visagie&page_id=54&opleiding_id=58&niveau=1&orderid=48

      Nou reken maar dat ik in zo'n situatie mij een ontzettende brildrager voel. Dat mijn hele ik erdoor gestempeld zal worden. Dat ik ofwel uit zelfbehoud lenzen zal nemen, ofwel dat ik zal radicaliseren en mijn brildragerschap te vuur en te zwaard zal verdedigen. Welke van deze ik ook kies; nu word ik voor een groot gedeelte gedefinieerd door mijn identiteit als brildrager en ik zal angst of haat ontwikkelen voor niet-brildragenden als potentiële haters van brildragenden.

      http://gerbenn.blogspot.nl/2011/11/fucking-gouden-kalf.html,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen