broekzak-vestzak


broekzak-vestzak 1.0

(business, economie en financiën)

financiële transactie waarbij geld alleen overgeheveld wordt en niet wordt uitgegeven en er ook geen winst op dit geld wordt behaald

Algemene voorbeelden


Kwalificaties over transfer pricing als 'het is slechts een zaak van broekzak-vestzak' of 'het is dat het moet om fiscale redenen maar anders waren we het liever kwijt dan rijk' zijn zelfs in managementkringen niet ongebruikelijk. Haaks daarop staan het belang van interne samenwerkingsrelaties voor het realiseren van synergie in concernverhoudingen en de wens dat die door transferprijzen worden bevorderd.

http://www.finance-control.nl/artikel/8094/Transfer-pricing-broekzak-vestzak-of-instrument-voor-waardecreatie,

"We weten allemaal dat Mario D. de Europese banken krankzinnige bedragen aan gratis geld heeft gegeven. En wat hebben die Spaanse banken gedaan? Die hebben dat gratis geld gebruikt om Spaanse staatsleningen te kopen. Dat is vestzak-broekzak op een verschrikkelijke manier en dat zien we als goed nieuws."

http://www.bnr.nl/opinie/kees-de-kort/794587-1204/column-kees-de-kort-vestzak-broekzak,

DNB-winst naar schatkist: truc of vestzak-broekzak? Minister Dijsselbloem wil DNB-winsten uit de eurocrisis direct in de schatkist storten. De Tweede Kamer bespreekt deze week of dat wel mag.

http://archief.nrc.nl/index.php/2013/Februari/26/ECONOMIE/NH_NL02_022/DNB-winst+naar+schatkist%3A+truc+of+vestzak-broekzak%3F/check=Y,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen