bronskleurig


bronskleurig 1.0

afbeelding

Bron: Niels Pachango
( CC BY-SA 2.0 )

met de kleur van brons; met een bruingroene kleur; bruingroen

Algemene voorbeelden


Dé kleur voor de komende winter wordt evenwel brons. Deze kleur zien we niet alleen terug als haartint maar ook in make-up en de laatste nieuwe mode. Christian Dior brengt een bronskleurige rouge op de markt en Diesel stelt bronskleurige laarzen voor.

http://www.fashylook.com/default_home_nl.asp

Een heel mooie brede, bronskleurige schubkarper kwam aangezeild en geselde met zijn enorme staart het water.

http://home.planet.nl/~j0nge/enigevangsten.html

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • (een) bronskleurig blad
  • bronskleurige blaadjes
  • bronskleurige bladeren

Al naargelang van de weersomstandigheden begint de bladverkleuring in oktober als een jaarlijks terugkerend verschijnsel dat bomen en struiken bieden. Het schouwspel van het rode, bronskleurige of gouden blad is werkelijk een mooie overgang alvorens het blad wordt afgestoten ter voorbereiding op de komende winter.

De Standaard,

Er zijn weinig planten die zo snel groeien en hun best doen als het stekelnootje [...]. Naargelang van de soort hebben ze bleekgroene tot bronskleurige blaadjes.

De Standaard,

Clerodendron bungeï. Het is een houtachtig gewas dat in de late zomer bloeit [...]. Deze heester is bladvallend en draagt bronskleurige tot purperen bladeren.

http://www.groengids.be/

  • een bronskleurige huid

Haar huid was bronskleurig en er viel geen enkele plooi of oneffenheid te bespeuren.

Iks, Johan Van Nijen,

Twee jonge toeristen plannen hun dag. Eén van de twee heeft zopas voor zijn vriend een deal gemaakt met een strandjongen [...]. In ruil voor een handvol pesos zal de loopjongen tegen de avond een meisje meevoeren dat aan de opgegeven beschrijving voldoet: mollig of slank, zwarte of bronskleurige huid, lang of kort haar.

http://www.wereldwijd.be/archief/ww303-26.html,