brood op de plank


brood op de plank 1.0

genoeg om van te leven
Vaak in verbindingen als brood op de plank hebben, brood op de plank krijgen, brood op de plank brengen en er moet brood op de plank komen.

Algemene voorbeelden


Ik ben zelf als (literaire) lezer nooit uit geweest op enige opvoeding. Ik leefde dan ook, vanaf het moment dat ik (literatuur) begon te lezen, in een samenleving die dat minder evident maakte - verwende westerling in de vrije welvaartstaat, precies. Geboren na de grote oorlogen, elke dag brood op de plank en sixties in the air.

De groene visareflex; Wit is altijd schoon, Guido Van Heulendonk,

Bijna drie jaar speelde ik met bands op straat, om brood op de plank te hebben.

De Standaard,

Mijn vader probeerde me duidelijk te maken dat hij op de boerderij geen toekomst voor me zag. Die paar hectaren – die later nog moesten worden verdeeld met andere broers en zussen ook – zouden nooit voldoende brood op de plank brengen.

Mijn jaren in Europa, Karel Van Miert,

Werken was meer vanzelfsprekend en er werd in het algemeen minder nagedacht over de betekenis van werk voor de betrokken werknemer. Er moest brood op de plank komen.

http://www.jera.nl/_frame/default.htm

Iedere organisatie hanteert bewust of onbewust spelregels om de 'zaak te laten draaien' en op die manier 'brood op de plank' te krijgen.

http://eulab.nen.nl/

Vaste verbindingen


voor het brood op de plank zorgen


    Zie: voor het brood op de plank zorgen