btw-plicht


btw-plicht 1.0

(politiek en bestuur; business, economie en financiën)

plicht om btw af te dragen; verplichting om btw te betalen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Btw-plicht…

is een plicht

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de plicht om btw af te dragen

    Hoofdsemagram: plicht


    Algemene voorbeelden


    Veel verenigingen hebben een kantine of een bar, wat zou kunnen leiden tot btw-plicht. Omdat het hier vaak om kleine bedragen gaat, heeft de fiscus een bijzondere regeling getroffen.

    http://www.verenigingen.nl/renderer.do/menuId/142/clearState/true/sf/14703/returnPage/14703/itemId/15044/realItemId/15044/pageId/1002/instanceId/14709/

    Zo was er een arrest van het Europees Hof van Justitie van 26 september 1996 [...], waaruit men kan afleiden dat de verhuring van één enkele caravan niet beschouwd wordt als een economische activiteit die tot btw-plicht aanleiding geeft.

    De Standaard,

    Grote kans dat je de woorden btw-listing of klantenlisting al hoorde vallen wanneer het over je btw-plichten ging. De twee termen verwijzen eigenlijk allebei naar hetzelfde: een specifieke lijst met klanten aan wie je goederen en diensten leverde.

    https://blog.liantis.be/nl/zelfstandig-worden/de-btw-listing-of-klantenlisting-wat-wie-hoe-wanneer,

    De verwarring over de BTW-plicht voor praktijkdocenten en gastdocenten is opgelost. Actie van de CDA'ers Omtzigt en Biskop bespaart ook het hoger onderwijs 19% op de inzet van mensen uit de praktijk, werkveld en expertise van buiten academie en hogeschool.

    http://kunstklimaat.wordpress.com/2011/04/09/de-verwarring-over-de-19-btw-plicht-voor-praktijkdocenten-en-gastdocenten-is-opgelost/,

    In beide zaken, die worden behandeld door de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen, wordt de wettelijkheid van de spelerslicenties aangevochten en de randverschijnselen ervan (belemmerend, BTW-plicht, discriminerend) aangeklaagd.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding