bugsballetje


bugsballetje 1.0

(eten, drinken en genotmiddelen; neologisme)

eetbaar balletje van insecten (bugs) en gehakt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bugballetje…

is een balletje; is voedsel

      Algemene voorbeelden


      Wordt het de mueslireep met meelworm? Of valt de jury toch voor het bugsballetje of de bugsnugget? Maandag wordt in Den Haag de lekkerste insectensnack van Nederland gekozen.

      http://www.parool.nl/parool/nl/34/ETEN-DRINKEN/article/detail/294720/2010/05/17/Sprinkhaan-en-meelworm-moeten-salonfahig-worden.dhtml,

      De snacks bestaan niet puur uit insecten: de beestjes zijn erin verwerkt. Zo vormt kipgehakt de basis van de bugnugget en het bugsballetje. In de eerste snack is meelwormenpesto verwerkt en in de tweede gemalen meelworm.

      http://www.insecten-eten.nl/

      Sligro begint binnenkort met de verkoop van de bugnugget, een pittige snack van gemalen meelwormen en pesto [...]. Dat beweert secretaris Marian Peters van de Verenigde Nederlandse Insectenkwekers (Veniks). Naast Sligro zal de snack volgens Peters ook worden verkocht via het internet en bij tankstations. Naast de bugnugget is het mogelijk dat ook de zogeheten bugballetjes en een mueslireep, die voor een groot deel bestaat uit meelwormen, binnenkort worden gelanceerd.

      http://www.distrifood.nl/web/Assortiment/Assortimentsnieuws/Assortiment-artikel/136381/Sligro-gaat-insectensnack-verkopen.htm,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2010