business as usual


business as usual 1.0

op een manier zoals het altijd al was; (alles) zoals iedereen gewend is; (alles) zoals gebruikelijk
Deze verbinding gedraagt zich soms bijna als een zelfstandig naamwoord.

Algemene voorbeelden


ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers zei gisteren dat het onderlinge vertrouwen „zeker even een deuk heeft opgelopen, aan beide kanten". Tegelijk zei hij dat zijn partij natuurlijk weer met het kabinet gaat samenwerken waar dat kan. Of die samenwerking snel weer business as usual is, hangt van de opstelling van het kabinet en de coalitie af, zeggen de meeste oppositiepartijen. Blijven zij gekrenkt of verongelijkt, dan blijft het langer ongemakkelijk.

nrc.next,

Zeybekci's boodschap was duidelijk: de Turkse democratie en rechtsstaat zijn gered, het land staat als één man achter de regering, het is business as usual.

NRC Handelsblad,

Tien tot vijftien jaar geleden waren het altijd dezelfde sectoren, zoals de bouw, die een slechte reputatie hadden omdat er zoveel faillissementen plaatsvonden. Nu is het ook elders business as usual.

NRC Handelsblad,

Het thema is ditmaal 'verboden vruchten' en dus zal het wel weer over seks, passie en lust moeten gaan. Business as usual.

NRC Handelsblad,

Heus, er is veel te zeggen voor kritiek op de gevestigde orde als gevestigde orde – we gaan de belangrijkste verkiezingen in tijden in met heel veel afgeleefde lijsttrekkers, weinig elan, veel business as usual, en nauwelijks een gedachte over hoe de breuklijnen in de samenleving te dichten. Maar triest aan zo veel van wat zich nu aandient als dynamische nieuwe politiek is dat het ontkent dat het politiek wil zijn.

NRC Handelsblad,