cabrioletbus


cabrioletbus 1.0

afbeelding

Bron: Indeedous
( CC BY-SA 3.0 )

bus met een open gedeelte voor de passagiers; bus waarvan het dak boven de passagiersplaatsen hetzij helemaal verwijderd is, hetzij bij mooi weer opengeklapt kan worden

Semagram


Een cabrioletbus…

is een bus; is een voertuig; is een vervoermiddel

 • [Functie] wordt meestal gebruikt voor vervoer van passagiers bij bijzondere gelegenheden
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft een open gedeelte voor de passagiers; heeft geen dak boven de passagiersplaatsen of een dak dat bij mooi weer opengeklapt kan worden

  Hoofdsemagram: bus


  Algemene voorbeelden


  Zaterdag 3 september kwamen zo'n 80 enthousiaste busliefhebbers [...] naar Texel in hun museumbussen de Den Oudsten 1698 en de Den Oudsten 6662. Op Texel aangekomen zijn de bussen diverse locaties afgeweest waar andere bussen stonden om ze te fotograferen. Bij de Connexxion garage in Den Burg heeft Texeltours de cabrioletbus en de oldtimerbus de gelederen versterkt en zo stonden er maar liefst 5 bussen uit dezelfde busfamilie naast elkaar.

  http://www.texeltours.nl/?p=17&a=mod_news-view-item&id=61,

  Cabriobus op Texel. De unieke cabrioletbus maakt het mogelijk het waddeneiland Texel eens anders te zien. Geniet van de Texelse wind, prachtige wolkenluchten en een panoramisch uitzicht over alle mooie plekjes van het eiland.

  http://www.evenementenbureautexel.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=187&Itemid=112

  Een oude streekbus werd door de technische Dienst van HTM op een fraaie wijze omgebouwd tot een cabrioletbus, die voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden.

  http://www.openbaarvervoerinboskoop.nl/delaatstebusopdolledinsdag/Extra07.htm,

  Naast de halve marathon wordt er voor kinderen in Ulrum een vierhonderdmeterloop gehouden. Publiek dat de halve marathon goed wil volgen kan tegen betaling mee in een cabrioletbus.

  https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:011019703:mpeg21:a0223,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding