carnavalsvereniging


carnavalsvereniging 1.0

vereniging van personen die zich bezighouden met allerlei activiteiten die verband houden met het vieren van carnaval; vereniging van carnavalsliefhebbers; ook: de gezamenlijke leden van zo'n vereniging
Vaak gevolgd door de naam van de betreffende carnavalsvereniging.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een carnavalsvereniging…

is een vereniging

  • [Betrokkene] is bestemd voor carnavalsliefhebbers

    Algemene voorbeelden


    Vaak geven deze borden ook veel nuttige informatie over braderieën, schutterstreffen, fanfarefeesten en de activiteiten van de plaatselijke carnavalsvereniging.

    http://www.ludoblok.nl/column.html

    Na een daverend succes van vorig jaar, zijn wij van carnavalsvereniging "De Knolhazen" druk bezig met de voorbereidingen van onze grootse dorper optocht 2004.

    http://www.cvdeknolhazen.nl/new/pages/?pagina=leesmeer=3

    Nochtans is in de Lage Landen carnaval een algemeen katholiek verschijnsel: in Nederland concentreren de carnavalsverenigingen en -feesten zich bezuiden de Grote Rivieren, in Brabant en Limburg; in België is carnaval algemeen verspreid.

    http://www.gva.be/nieuwsextra/dossiers/-c/carnaval/dossier.asp

    Samen met de Prins en carnavalsvereniging de Peelstrekels zorgen de Hosbengels vier dagen lang voor een bruisend feest in Deurne.

    http://hosbengels.dse.nl/

    Dit jaar zullen alle leden van het dweilorkest met hun eeuwige enthousiasme opnieuw hun bijdrage leveren aan het welslagen van carnaval Lauwe, zeker omdat zij zich gesteund weten door een geoliede carnavalsvereniging, die het dweilorkest al deze jaren met raad en daad heeft bijgestaan.

    http://members.nbci.com/_XMCM/de_druppels/historie.htm

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen