cementgebonden


cementgebonden 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting)

aan cement gebonden, d.w.z. met cement als bestanddeel gemaakt, vervaardigd; op basis van cement geproduceerd, gemaakt, vervaardigd e.d.; met cement vermengd of te vermengen

Algemene voorbeelden


De IMTO Benelux groep bv is gespecialiseerd in het handmatig herstellen van betonschade. Hierbij worden zowel kunststof reparatiemortels als cementgebonden systemen toegepast. De meeste toepassing vinden echter de kunststof gemodificeerde cementgebonden producten, omdat hierbij de beste resultaten worden verkregen.

http://www.imto-benelux.nl/imtobenelux.html

Onder het asfalt bevindt zich een steenfundering of een cementgebonden fundering.

http://www.bruil.nl/

Vooral als ondergrond voor tegelwerk is cementgebonden stucwerk zeer geschikt.

http://www.schilderstucadoors.nl/cementgebonden-stucwerk

Raapwerk is cementgebonden en 7 millimeter tot 3 centimeter dik. Met raapwerk kunnen onze stukadoors ook zeer ongelijke ondergronden vlak maken, zoals gemetselde muren.

http://hoksbergentegelzetbedrijf.nl/stucwerk/,

Planitop Fast 330 is cementgebonden, vezelversterkt en kan zowel tegen wanden als op vloeren worden aangebracht, binnenshuis en buitenshuis en in laagdikte van 3 tot 30 mm.

http://bpg.nl/nieuws/2013/05/mapei-planitop-fast-330,

Producten. Bekistingsmateriaal [...]. Brandvertragende platen. Cementgebonden spaanplaat. Gipskartonplaten. Gipsvezelplaten.

http://www.kunstoberman.nl/frame.htm

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • cementgebonden grondstoffen

Kristal cement graniet bespuiting [...]. K.C. Graniet is het resultaat van het aanbrengen van een product op basis van cementgebonden grondstoffen, onmiddelijk gevolgd door het inspuiten met korrels van natuurproducten (graniet, marmer, kwarts etc.).

http://www.vogel-bv.nl/start.htm

  • cementgebonden materiaal
  • cementgebonden materialen

Omdat er gewerkt wordt met een cementgebonden materiaal, wordt de eindweerstand bereikt na 28 dagen maar is de bekuiping al na 24 tot 72 uur beloopbaar.

De Standaard,

Tenslotte richt het onderzoek zich naar de toepassing van polymeer gemodificeerd cementgebonden materiaal in twee specifieke omstandigheden.

http://www.kuleuven.ac.be/bwk/materials/Publications/Ph%20D%20Theses/PhD_2002_AB.htm,

Puin: steenafval en dergelijke, niet vermengd met andere materialen, cementgebonden asbesthoudende bouwmaterialen.

http://www.geraardsbergen.be/nederlands/containerpark.htm

Naast de vaste betoninstallaties op de vestigingen Wageningen en Harderwijk beschikt Bruil Ede over mobiele betoninstallaties waarin ter plekke het gebroken granulaat kan worden verwerkt in een cementgebonden funderingsmateriaal zoals bijvoorbeeld Agrac (asfaltgranulaatcement).

http://www.bruil.nl/

  • cementgebonden mortel
  • cementgebonden mortels

Voor de cementvoegen wordt gewerkt met een polymeer gemodificeerde cementgebonden mortel, speciaal ontwikkeld voor de toepassing in bouwelementen van glasbouwstenen.

De Standaard,

Verlijming van de Rockwool vliesgevel producten kan plaatsvinden door gebruik te maken van een cementgebonden lijmmortel.

http://www.rockwool.nl/

Naast de handmatige hersteltechnieken beschikt de IMTO Benelux groep bv over verlijm- en injectietechnieken waarbij ook constructieve betonschade afdoende hersteld kan worden. Hierbij worden zowel cementgebonden injectiemortels als epoxyharsen en polyurethanen toegepast.

http://www.imto-benelux.nl/imtobenelux.html

Bij lichte vochtproblemen in kelders volstaat het soms op wanden en vloeren voorgedoseerde 2-componenten cementgebonden micromortels uit te smeren met behulp van een kwast, een rol of een spaan.

De Standaard,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding