chemokar


chemokar 1.0

wagen waarmee van overheidswege klein chemisch afval huis aan huis wordt opgehaald; wagen die op vaste tijden op een vaste standplaats staat en waar men zijn klein chemisch afval kan inleveren

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een chemokar…

is een wagen; is een voertuig; is een zaak

      Algemene voorbeelden


      Vervolgens zocht ik, net zoals ik die avond had gedaan toen ik na mijn vaartochtje met Klaas Heemskerk weer thuis was, tussen haar verbijsterende collectie nagellak naar fluorescerend roodoranje [...]. 'Dus ze kan 't niet geweest zijn,' zei ik tegen Tijg, die uiteraard niet van mijn zijde week [...]. En Tijg keek me begripvol aan; het was of hij zei: flesje leeg, is allang met de chemokar mee.

      De zonnewijzer, Maarten 't Hart,

      Tegelijkertijd dient het personeel van de gemeentelijke kca-depots en de chemokarren duidelijk geïnstrueerd te worden over de veranderingen en de redenen daarvoor.

      http://www.nautadevogel.nl/index-alt.htm,

      Combinatiemogelijkheden


      als subject bij een werkwoord


      • de chemokar komt langs
      • de chemokar komt voorbij

      De chemokar. Deze komt een aantal keer per jaar in uw buurt langs om klein chemisch afval op te halen. Er wordt huis-aan-huis aangebeld. U krijgt vooraf bericht in uw brievenbus.

      http://www.baarsjes.amsterdam.nl/asp/page.asp?id=i000018=baarsjes

      Eleveld zei dat Havelte ook opmerkelijk hoog scoort bij de inzameling van chemisch afval. 'Havelte zamelt drie maal zoveel chemisch afval per inwoner in als de buurgemeenten. We schrijven dat toe aan de vrije inlevermogelijkheid waardoor inwoners niet hoeven wachten tot de chemokar voorbij komt', zei de wethouder.

      Meppeler Courant,

      in voorzetselgroep


      • iets afgeven bij de chemokar
      • iets inleveren bij de chemokar

      Elke dag gaan grote hoeveelheden schadelijke stoffen het riool en de vuilnisbak in. Voorkom dat. Houd die stoffen apart en lever ze in bij het gemeentelijke depot voor klein chemisch afval of bij de chemokar.

      http://www.iwbp.nl/zhew/index_zhew.html

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen