clubfunding


clubfunding 1.0

(neologisme)

het financieren van een uitgave van een sportclub door de leden zelf

Semagram (extra betekenisinformatie)


Clubfunding…

is funding

  • [Handelende persoon] wordt gedaan door de leden zelf
  • [Object betroffen] betreft funding voor een sportclub

    Hoofdsemagram: funding


    Algemene voorbeelden


    Het plan van de Oegstgeester Lawn Tennis Club (OLTC) om voor baanrenovatie en de aanleg van een 'playground' geen lening af te sluiten maar zelf obligaties uit te geven, blijkt een gouden greep. De leden schreven massaal in. Morgen krijgen zij te horen hoeveel obligaties ze toegewezen krijgen. Clubvoorzitter Dick de Groot is bijzonder in zijn nopjes met het resultaat van de 'clubfunding'.

    Leidsch Dagblad,

    Clubfunding is crowdfunding. De markt ontwikkelt zich steeds verder. Ondernemingen, kunst, cultuur, wetenschap en consumenten hebben hun weg naar crowdfunding platforms gevonden. Geldvoorelkaar heeft inmiddels een breed scala aan financieringsbehoeftes ingevuld. Er is echter nog een groep van potentiële kredietnemers waarvoor crowdfunding, vreemd genoeg, nog niet optimaal wordt ingezet en dat betreft de verenigingen. De lokale sport-, dans-, toneel- en amateurverenigingen hebben op verschillende niveau's behoefte aan krediet. In tijden van economische recessie is er minder animo van sponsoren en raken de mogelijkheden va subsidie steeds verder uitgeput. Elke vereniging wil echter richting haar leden een zekere kwaliteit blijven bieden en investeringen in velden, kleedkamers, tenues, kantines etcetera zijn dan noodzakelijk.

    https://www.geldvoorelkaar.nl/geldvoorelkaar/in-het-nieuws/clubfunding-is-crowdfunding.aspx,

    OLTC heeft in 1989 het park overgenomen van de gemeente en dat betekent dat we dit jaar 25 jaar zelfstandig zijn. De uitgifte van deze obligatielening zal onze onafhankelijkheid vergroten en past in de hedendaagse trend van crowdfunding, in dit geval clubfunding.

    http://www.oltc.nl/news/82017/Obligatielening-OLTC-Peiling-interesse,

    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2012
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal club funding
    Betekenis in brontaal idem