combinatiemogelijkheid


combinatiemogelijkheid 1.0

mogelijkheid om een combinatie te maken van verschillende zaken; mogelijkheid om verschillende zaken te combineren

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een combinatiemogelijkheid…

is een mogelijkheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de mogelijkheid om een combinatie te maken van verschillende zaken

    Algemene voorbeelden


    De zakken met grote inhoud zijn soepele verpakkingen bestaande uit één tot zes wanden meestal uit kraftpapier, die kunnen worden gecombineerd met andere materialen zoals polyethyleen, aluminium, .... Deze combinatiemogelijkheden bij de fabricatie is één van de hoofdkenmerken van deze verpakkingen. Ze bieden de mogelijkheid om te beantwoorden aan zeer hoge eisen inzake bescherming van diverse producten.

    http://www.emis.vito.be/EMIS/Media/rapport_grafischesector_hoofdstuk1.PDF

    Immers, proposities – net als axioma's in de wiskunde – roepen hun eigen combinatiemogelijkheden in het leven, waarmee men een compleet logisch bouwwerk in elkaar kan zetten.

    http://www.wapenveldonline.nl/artikelen/wpv0116-17.htm,

    Ook CAO's bevatten regelingen die de combinatie van arbeid en zorg moeten vergemakkelijken. Er zijn echter nogal wat verschillen tussen de diverse CAO's, waardoor de combinatiemogelijkheden voor werknemers uiteen kunnen lopen.

    http://www.scp.nl/boeken/titels/2000-5/nl/acrobat/Emancipatie.pdf,

    De Eye Opener Wereld biedt individuele reizen aan, die kant-en-klaar zijn of op maat samengesteld worden. Een soort bouwblokken-formule. Door de combinatiemogelijkheden moet je even een rekensommetje maken.

    De Standaard,

    Intussen was er heel wat verandering gekomen op gebied van orgelbouw. Een electrische bediening liet toe de speeltafel ver van de pijpen te plaatsen, de combinatiemogelijkheden te vermenigvuldigen en de pijpen een vrije opstelling te geven.

    http://www.achelsekluis.nl/webdocument/Akgorgel.html

    Sausen op basis van kruiden, dranken, kaas, azijn, of citrus vragen om een andere optiek, ze verleggen het wijnaccent naar afwijkende combinatiemogelijkheden.

    http://www.ciedesvins.nl/cgi-cdv?mod=01=body=10

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • zich aandienen
    • bestaan

    Afhankelijk van onderwerpen en ingevingen switcht hij van figuratie naar abstractie. Allerlei gedaanten, uitvoeringen en combinatiemogelijkheden dienen zich aan.

    http://www.dehullu-gees.nl/index.htm

    Hier bestaan combinatiemogelijkheden met extensieve vormen van landbouw, het toekennen van een waterbergingsfuncties aan natuurgebieden en voor aangepaste vormen van bewoning (wonen op palen, terpen, 'amfibisch wonen' etc.).

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

    als object bij een werkwoord


    • (veel) combinatiemogelijkheden bieden

    Wielemaker biedt veel combinatiemogelijkheden met autolaadkranen. Ook zijn er meer-assige voertuigen voor zware lasten en extreem lange en lage voertuigen voor maximaal volume.

    http://www.wielemaker.nl/bedrijf.htm

    Dit biedt combinatiemogelijkheden met zowel recreatie als wateropvang en -berging.

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

    met koppelwerkwoord


    • de combinatiemogelijkheden zijn (vrijwel) oneindig
    • de combinatiemogelijkheden zijn (vrijwel) eindeloos
    • de combinatiemogelijkheden zijn (vrijwel) onbeperkt
    • de combinatiemogelijkheden zijn (vrij) uitgebreid

    In het interactiemodel wordt het accent gelegd op de wisseling tussen factoren die bij een kind tot stotteren leiden. De combinatiemogelijkheden zijn dan ook vrijwel oneindig.

    http://www.clb-net.be/caleidoscoop/inhouden/inhouden07/art07_5_04.html,

    Jaarlijks worden talloze verbindingen getest voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos.

    NRC,

    Wij kunnen u verder helpen met potjes honing, choco of confituur, flesjes likeur, peperkoek, potjes advokaat, flesjes wijn met aangepast etiket voor geboorte, ... De combinatiemogelijkheden zijn immers onbeperkt.

    http://www.mila.be/

    Het NCMV telt zelfs meer dan 114.000 landgenoten die een job in loondienst combineren met het statuut van zelfstandige in bijberoep. Een leraar die na school verzekeringen verkoopt, een politieagent die tijdens zijn vrije zaterdag taxichauffeur wordt of een volksvertegenwoordiger die tijd over heeft om burgemeester te zijn. Wat ze gemeen hebben, is dat zij allemaal leven van twee of soms zelfs meer jobs. De combinatiemogelijkheden zijn vrij uitgebreid.

    De Standaard,

    met adjectief ervoor


    • een beperkte combinatiemogelijkheid
    • een rijke combinatiemogelijkheid
    • onbeperkte combinatiemogelijkheden
    • oneindige combinatiemogelijkheden
    • talrijke combinatiemogelijkheden
    • voldoende combinatiemogelijkheden

    In het jeugdstrafrecht bestaat met ingang van 1 februari 2001 een beperkte combinatiemogelijkheid van een jeugddetentie of geldboete en een taakstraf.

    http://www.minjust.nl/a_beleid/visie/

    Het knooppuntensysteem biedt u onbeperkte combinatiemogelijkheden.

    http://www.toerismelimburg.be/

    Miele bordenwarmers [...]. Verwarming. Hete lucht om espresso- en koffiekopjes alsook het eetservies voor te warmen [...]. Werkt volledig onafhankelijk van andere inbouwtoestellen. Talrijke combinatiemogelijkheden met andere inbouwtoestellen.

    http://www.gebroedersnijs.be/Miele/bordenwarmers/bordenwarmers.htm,

    Wie zijn lezing van 'Pros, de oude herder' tot een goed einde had gebracht mocht zich, aldus juffrouw Blommaert, voortaan als een echte lezer beschouwen, die beheerste de oneindige combinatiemogelijkheden van het alfabet en kon voortaan het slachtoffer worden van een ontembare honger naar letters.

    Dimitri Verhulst in De Morgen, Dimitri Verhulst,

    Wit als neutrale kleur, ook al is wit dan geen echte kleur volgens het kleurenspectrum, geeft ook een rijke combinatiemogelijkheid.

    http://www.detuingids.be/pages/list.asp?Cat=1=aanleg

    Er zijn zo voldoende combinatiemogelijkheden om alle bekende G-eiwit-gebonden receptoren een eigen G-eiwit te geven.

    NRC,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: met

    • combinatiemogelijkheden met (verschillende zaken)

    Hier bestaan combinatiemogelijkheden met extensieve vormen van landbouw, het toekennen van een waterbergingsfuncties aan natuurgebieden en voor aangepaste vormen van bewoning (wonen op palen, terpen, 'amfibisch wonen' etc.).

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

    Het Rijk neemt hiertoe initiatieven in overleg met de landbouwsector en zal daarbij combinatiemogelijkheden met natuur en recreatie bevorderen.

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

    Voorzetsel: van

    • combinatiemogelijkheden van (iets, verschillende zaken)

    Wie zijn lezing van "Pros, de oude herder' tot een goed einde had gebracht mocht zich, aldus juffrouw Blommaert, voortaan als een echte lezer beschouwen, die beheerste de oneindige combinatiemogelijkheden van het alfabet en kon voortaan het slachtoffer worden van een ontembare honger naar letters.

    Dimitri Verhulst in De Morgen, Dimitri Verhulst,

    Binnen deze algemene gegevenheden spitst de samenhang tussen ICT en de arbeidsmarkt zich toe op drie aandachtsvelden. Het gaat hier respectievelijk om vraagstukken samenhangende met 'de emplooibaarheid van werknemers', 'de combinatiemogelijkheden van werk, zorg en leren' en tenslotte op 'de samenhang tussen ICT en de arbeidsverhoudingen en -relaties'.

    http://infomes.magw.nl/programma/achtergrond/brochure_mes2001.pdf,

    Het gaat dan om combinatiemogelijkheden van werk, zorg, leren of vrije tijd.

    http://infomes.magw.nl/programma/achtergrond/brochure_mes2001.pdf,

    met substantief ervoor


    ( Woorden als miljoen en miljard gedragen zich grammaticaal als zelfstandige naamwoorden, maar hebben in combinaties de functie van een telwoord.)
    • miljoenen combinatiemogelijkheden
    • miljarden combinatiemogelijkheden

    De specifieke volgorde van deze moleculen (één van miljarden combinatiemogelijkheden) bepaalt het fysiologische functioneren van elk organisme.

    http://www.ethibel.org/pdf/KBC_studie_NL.pdf,

    In de jaren zeventig ontwikkelde chemicus Richard Livesay bij 3M zandkorrelgrote stukjes plastiek die uit negen gekleurde laagjes bestonden. Dat geeft miljoenen combinatiemogelijkheden. Maar uit tests bleek dat de korrels in kruit voor munitie chemische veranderingen ondergingen.

    De Standaard,

    met telwoord ervoor


    • 30 combinatiemogelijkheden
    • 100 combinatiemogelijkheden
    • 250 combinatiemogelijkheden
    • 16.000 combinatiemogelijkheden

    Deze vier categorieën bij elkaar leiden tot meer dan 16.000 combinatiemogelijkheden, en het is nog gecompliceerder omdat we te maken hebben met de soorten informatieverzamelende instellingen: archieven, bibliotheken, musea en documentatie-instellingen.

    http://www.rkd.nl/,

    In de brochure vindt de geïnteresseerde 30 vakantiebestemmingen met 26 combinatiemogelijkheden, waarbij Fuerteventura, Egypte, de combinatie Florida met de Dominicaanse Republiek, Thailand en Indonesië nieuw zijn.

    De Standaard,

    Heeft de rijbaan van dit plein per definitie (de breedte van) twee rijstroken, anders ligt dat bij de keuze van de toe- en afritten. Beide kunnen zowel enkelstrooks als tweestrooks worden uitgevoerd, in iedere denkbare combinatie. Bij een rotonde met vier takken betekent dit al gauw ruim 250 combinatiemogelijkheden, wellicht iets te veel van het goede.

    http://www.verkeerskunde.nl,

    Het Studiegebied Onderwijs heeft een gamma van initiële lerarenopleidingen met meer dan 100 combinatiemogelijkheden.

    http://www.ha.be/bls/,

    • veel combinatiemogelijkheden

    Wielemaker biedt veel combinatiemogelijkheden met autolaadkranen. Ook zijn er meer-assige voertuigen voor zware lasten en extreem lange en lage voertuigen voor maximaal volume.

    http://www.wielemaker.nl/bedrijf.htm

    Er komen nieuwe winkels in de subperiferie en de stadscentra, met nieuwe, kleinere oppervlakten die meer passen bij de populaire shopping centra. Beperkter assortiment maar veelzijdiger en trendy, met veel combinatiemogelijkheden.

    De Standaard,

    De voornaamste eigenschappen van vaste planten zijn: bloeitijd van 3 à 4 weken tot vele maanden; oneindig veel combinatiemogelijkheden (bloeitijd, kleur, groenblijvend, e.a.); jaarrond bloei in de tuin indien goed gecombineerd [...]; voor élke grondsoort en standplaats is er een aanbod.

    http://www.geocities.com/sentryflex2/BEDRIJF.HTM,

    met infinitief met om te


    • de combinatiemogelijkheid om iets te bezichtigen
    • combinatiemogelijkheden om iets te geven

    Er zijn zo voldoende combinatiemogelijkheden om alle bekende G-eiwit-gebonden receptoren een eigen G-eiwit te geven.

    NRC,

    Veel groepen maken daarbij gebruik van de combinatiemogelijkheid om een moderne tapijtfabriek te bezichtigen.

    Meppeler Courant,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • keuzemogelijkheden en combinatiemogelijkheden

    Sindsdien hebben we ingezet op vergroting van de keuze- en combinatiemogelijkheden.

    http://actualiteit.cms.fnv.nl/renderer.do/menuId/8893/sf/8893/returnPage/8893/itemId/1357/pageId/40144/instanceId/8896/,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen