conceptbrief


conceptbrief 1.0

voorlopige versie van een brief; brief in concept; ontwerpbrief

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een conceptbrief…

is een brief; is een geschrift

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft een voorlopig karakter

    Algemene voorbeelden


    Via de Online sollicitatieservice kunt u uw sollicitatiebrief per mail laten controleren. U dient zelf een conceptbrief aan te leveren.

    http://www.assessmentservice.nl/

    De conclusies van de 'strikt vertrouwelijke' conceptbrief van 25 oktober 2000, waarover deze krant beschikt, werden niet voorgelegd aan de PvdA-leden op een bijeenkomst 13 november vorig jaar in Utrecht, waar het partijbestuur volledige opening van zaken over de rel rond de in september opgestapte Van Hees zou geven.

    De Telegraaf,

    Automobilisten mogen op 130-kilometerwegen iets harder rijden zonder een boete te krijgen. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur wilde aanvankelijk mensen beboeten die ook maar iets te hard reden. Volgens een conceptbrief, in handen van de NOS, vond ze het hanteren van een marge onwenselijk.

    http://nos.nl/artikel/224163-marge-bij-130-kmu-blijft-voorlopig.html,

    Het ministerie van OCW is met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) in overleg over een conceptbrief aan de Tweede Kamer over bibliotheekwetgeving, waarin wordt voorgesteld een bedrag uit het Gemeentefonds te onttrekken om daarmee de landelijke inkoopkracht van het openbare bibliotheekwerk voor digitale content te versterken. Dat blijkt uit de inhoud van de conceptbrief, die Bibliotheekblad uit betrouwbare bron heeft verkregen.

    http://www.bibliotheekblad.nl/nieuws/uitgelicht/bericht/1000001343,

    U krijgt geen kant en klare brief terug, maar uw conceptbrief wordt voorzien van suggesties. Ook heeft u recht op nacontrole. Als u uw verbeterde brief opnieuw instuurt, wordt deze nogmaals voor u gecontroleerd en eventueel van adviezen voorzien.

    http://www.assessmentservice.nl/

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding