confiserie


confiserie 1.0

((vooral) in België)

winkel of bedrijf waar snoepwaren van een vaak verfijnde soort worden verkocht of vervaardigd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een confiserie…

is een winkel; is een bedrijf

  • [Activiteit of handeling] verkoopt of produceert snoepwaren van een vaak verfijnde soort, bv. fijne chocolade, bonbons, een assortiment lolly's enz.

    Algemene voorbeelden


    Confiserie Kennes is reeds de derde generatie van een familiebedrijf dat zich sedert 1904 heeft toegelegd op het vervaardigen van snoepgoed: - toffees, karamellen, lolly's, zuurstokken, zuurpoeders in gadgetverpakkingen [...]. Confiserie Leonidas [...], geniet zowel in België als in het buitenland een stevige reputatie als fabrikant van chocolade en suikerwaren. Momenteel beschikt deze leider op de markt van de praline over meer dan 1.750 verkooppunten wereldwijd.

    http://www.obcebdbh.be/export/centre-information/publications/dossiers/es/2001_nl/es-suikergoed/part1-1_nl.html

    Confiserie Roland Savat is gespecialiseerd in de productie van spekfiguren van gegelifieerd suikerwerk of "marshmallows" [...]. Confiserie Thijs is [...] gespecialiseerd in de productie van lollies en gommen die verkrijgbaar zijn in een ruim assortiment van smaken, kleuren en vormen [...]. De Confiserie Van Damme produceert meer dan 4000 ton marshmallowspekken per jaar.

    http://www.obcebdbh.be/export/centre-information/publications/dossiers/es/2001_nl/es-suikergoed/part1-1_nl.html

    confiserie 2.0

    ((vooral) in België)

    snoepwaren, vaak van een meer verfijnde soort; suikergoed

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Confiserie…

    is voedsel

        Algemene voorbeelden


        "Leonidas heeft voor de pralines en de chocoladehoudende confiserie gedaan wat Henry Ford voor de wagen gedaan heeft", zo luidt het. In vergelijking met prestigieuze concurrenten als Godiva en Toison d'Or zijn de prijzen bij Leonidas steeds democratisch gebleven.

        De Standaard,

        CADO-ID biedt gesmaakte cadeau-ideeën via het web [...]. Een site om van te snoepen: hét beste van de Belgische chocolade, verfijnde confiserie, artisanale producten en natuurlijk de beroemde Belgische bieren.

        http://www.cado-id.be/nederlands/index.phtml

        Woordfamilie


        Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


        Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen