controlemogelijkheid


controlemogelijkheid 1.0

mogelijkheid om controle te houden op iets of iemand; mogelijkheid om iets of iemand te controleren; mogelijkheid tot controle

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een controlemogelijkheid…

is een mogelijkheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de mogelijkheid om iets, ook wel iemand, te controleren

    Algemene voorbeelden


    In twee halve dagen leren de cursisten hoe een verzekering in elkaar zit, welke controlemogelijkheden er zijn, wat het omkatten van wagens is en hoe fraude opgespoord kan worden.

    De Standaard,

    De in het voorstel opgenomen beperking van de overgangsregeling inzake de carpoolregeling tot die gevallen die reeds in 2000 van de regeling gebruik gemaakt hebben is om redenen van rechtsgelijkheid, toepasbaarheid en controlemogelijkheden niet gehandhaafd.

    http://www.cbhome.nl/index.php,

    Die druk komt van financiers, onderzoeksleiders en collega-onderzoekers en draagt bij aan de stormachtige ontwikkeling van de wetenschap. Maar hij kan ook leiden tot bedrog en plagiaat - de contaminatie van de wetenschap als het onvermijdelijke bijprodukt van het publish or perish principe [...]. Toch valt niet uit te sluiten dat ook in de VS het besef zal doordringen dat je er met repressieve maatregelen alleen niet komt. Wie het boek van Lafollette leest kan nauwelijks tot een andere conclusie komen. De verleiding is nu wel erg groot, en de controlemogelijkheden zijn wel erg gering.

    NRC,

    In het Nederlandse CBS-onderzoek was er na correctie voor de overige risicofactoren geen duidelijk verband meer tussen de psychosociale factoren 'controlemogelijkheden', 'werkdruk' en 'sfeer op het werk' en het optreden van RSI-klachten.

    http://www.rsi-vereniging.nl/download/grrsi.pdf,

    Dit type product wordt, voor een deel althans, bij voorkeur lokaal geproduceerd, vanwege de controlemogelijkheden of de filosofie erachter (biologische landbouw, streekproducten).

    http://www.vsys.nl/home.htm

    Dus voor de optredende belastingen tijdens transport of heien van de paal en in de meeste gevallen tijdens gebruik dienen aan de centrale wapeningsstaaf dezelfde eisen (wapeningspercentage) te worden gesteld als aan een prefab betonpaal [...]; Controlemogelijkheid: de paal wordt gekalenderd.

    http://www.walinco.nl/main_nl.htm

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • toenemen

    "We zitten inderdaad bij de dataverzameling, voornamelijk huis-aan-huis-enquêtes, met een zeer fraudegevoelige situatie omwille van de arbeidsorganisatie. We kunnen moeilijk bij elke enquêteur een controleur zetten en nog eens een controleur voor de controleurs. Maar de controlemogelijkheden nemen toch toe."

    De Standaard,

    Indien een generaal pardon ertoe bijdraagt dat Zwitserland informatie gaat uitwisselen met EU-lidstaten, zullen de controlemogelijkheden enorm toenemen.

    http://njb.juriforum.nl/NJB/inhetnieuws/art20301.html,

    als object bij een werkwoord


    • (meer) controlemogelijkheden krijgen
    • zijn controlemogelijkheid behouden
    • een controlemogelijkheid uitbreiden

    Het beheer van celruimte voor kortgestraften wordt gecentraliseerd zodat wegzendingen minder voorkomen. Ook worden in dit verband opnieuw de mogelijkheden van elektronisch huisarrest onderzocht. Daarnaast worden er gevangenissen bijgebouwd. De politie krijgt meer controlemogelijkheden.

    NRC,

    Op deze wijze behoudt de belastingdienst zijn controlemogelijkheid terwijl de grondslag van de loonbelasting en de inkomstenbelasting dichter naar elkaar toe worden gebracht.

    http://www.cbhome.nl/index.php,

    Borst was eerder al van plan het gebruik van de zogenoemde bankchipkaart verplicht te stellen bij het gebruik van de sigarettenautomaten, in een poging het roken onder jongeren te ontmoedigen. Oudkerk wil die controlemogelijkheid uitbreiden naar alle verkooppunten, inclusief de tabaksspeciaalzaken.

    Trouw,

    met adjectief ervoor


    • beperkte controlemogelijkheden
    • gebrekkige controlemogelijkheden
    • geen goede controlemogelijkheden
    • onvoldoende controlemogelijkheden

    Door gebrekkige controlemogelijkheden van de bedrijfsverenigingen hebben ondernemingen de vrijheid te schuiven met het tijdstip waarop werknemers ziek en weer beter worden gemeld.

    NRC,

    Voor de rest blijven de belangrijkste problemen van de huidige wapenwet bestaan: geen goede controlemogelijkheden en gebrekkige transparantie.

    http://www.vrede.be/nl/index.html,

    In Nederland zijn op de verbrandingsovens dure filters geïnstalleerd. Ontwikkelingslanden hebben hiervoor onvoldoende controlemogelijkheden en geld.

    http://archive.greenpeace.nl/ams/toxicshandelingif2.shtml

    De risicofactoren voor burnout zijn: hoge werkdruk, slechte werksfeer, beperkte controlemogelijkheden (zoals beslissen over vrije dagen en pauzes) en lage beloning.

    http://home.tiscali.be/jantje/index.html

    • parlementaire controlemogelijkheid
    • substantiële controlemogelijkheid
    • analytische controlemogelijkheden
    • Europese controlemogelijkheden

    Brouwers die niet over de analytische controlemogelijkheden beschikken (of willen beschikken), kunnen dus bieren brouwen die het ene jaar bitterder zijn dan het andere.

    http://www.dma.be/p/bier/0_4.htm,

    D66 wil dat de Europese controlemogelijkheden van de Tweede Kamer worden uitgebreid.

    http://www.e-stem.nl/

    Anderzijds dient het VCM door jaarlijkse verslaggeving en parlementaire controlemogelijkheid de nodige zichtbaarheid te geven in de uitvoering van haar opdracht.

    http://www.iradio.be/scripts/dossiers.php?id=24=dossiers,

    Ook een substantiële controlemogelijkheid van het parlement en het publiek voordat de export daadwerkelijk plaatsvindt werd in het nieuwe wetsvoorstel niet opgenomen.

    http://www.vrede.be/nl/index.html,

    met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


    • toenemende controlemogelijkheden

    Dit kan niet alleen tot afnemende intransparantie van het internet leidden, maar ook tot toenemende controlemogelijkheden zowel op vertrouwelijke als openbare boodschappen.

    http://www. ivir. nl/medewerkers/dommering. html

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • uitgebreide controlemogelijkheden

    Daarnaast moet er een onafhankelijke en voor de burger toegankelijke anticorruptiedienst komen met uitgebreide controlemogelijkheden.

    http://www.vlaamsblok2003.be/pdf/verkiezingsprogramma.pdf

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: op

    • controlemogelijkheden op iets

    Ook achtte de Raad van State de controlemogelijkheden op de BVD niet in overeenstemming met het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden.

    NRC,

    Wegens haar controlemogelijkheden op goederen die de Gemeenschap binnenkomen of verlaten, verleent de douane ook medewerking aan tal van andere diensten.

    http://minfin.fgov.be/portail1/nl/brochure/publicaties/pdf/WegwijsDouane2003.pdf,

    Dit geeft Cefetra meer controlemogelijkheden op kwaliteit en volumes van de goederenstromen en het verlaagt bovendien de kosten.

    http://www.cebeco.nl/2000jv.pdf,

    In zijn notitie aan de Tweede Kamer kondigde staatssecretaris Van Voorst tot Voorst van Defensie aan dat de landen ernaar zouden streven om volgens de wensen van de vijf rekenkamers de controlemogelijkheden op prijzen en toeslagen te verbeteren.

    http://www.rekenkamer.nl/9282000/d/p281tk28235_2.pdf,

    Voorzetsel: van

    • controlemogelijkheid van het parlement
    • controlemogelijkheden van de Tweede Kamer
    • controlemogelijkheden van burgers
    • controlemogelijkheden van parlementen

    D66 wil dat de Europese controlemogelijkheden van de Tweede Kamer worden uitgebreid.

    http://www.e-stem.nl/

    Ook een substantiële controlemogelijkheid van het parlement en het publiek voordat de export daadwerkelijk plaatsvindt werd in het nieuwe wetsvoorstel niet opgenomen.

    http://www.vrede.be/nl/index.html,

    Het is verontrustend dat het GBVB en het GEVDB tot stand komen zonder veel inspraak en controlemogelijkheden van parlementen, burgers, mannen en vrouwen.

    http://www.vrede.be/nl/index.html,

    Voorzetsel: voor

    • controlemogelijkheden voor iemand
    • controlemogelijkheden voor iets
    • de controlemogelijkheid voor iets

    Aan de andere kant zijn juist door het gebruik van computers hiervoor, de controlemogelijkheden (achteraf of real-time) voor de werkgever groter dan het geval zou zijn als de werknemer hiervoor meer conventionele (off line) middelen zou gebruiken.

    http://www.cbpweb.nl/downloads_av/AV21.pdf

    De controlemogelijkheden voor de conventies tegen biologische en chemische wapens worden ook beperkt doordat zelfs bescheiden onderzoeks-faciliteiten al in staat zijn om zulke wapens te produceren.

    NRC,

    Verbreek de ketting a.u.b. niet en vergeet vooral de titel (Solidaridad con Brian) niet, die onder het kopje subject/onderwerp moet komen, want dat is de controlemogelijkheid voor de server.

    http://www.meertens.nl/

    in voorzetselgroep


    • zonder controlemogelijkheden

    Een taakgerichte leider is het meest effectief in een situatie met veel controlemogelijkheden óf juist in een situatie zonder controlemogelijkheden.

    http://home.wanadoo.nl/nijhofflaan/media/ou_info/Socialepsychologie.pdf

    met telwoord ervoor


    • meer controlemogelijkheden
    • veel controlemogelijkheden
    • weinig controlemogelijkheden

    Dit geeft Cefetra meer controlemogelijkheden op kwaliteit en volumes van de goederenstromen en het verlaagt bovendien de kosten.

    http://www.cebeco.nl/2000jv.pdf,

    Minder algemene, meer specifieke theorieën, verschaffen meer informatie, wat met zich meebrengt dat een dergelijke theorie in meer opzichten op juistheid kan worden gecontroleerd. Omdat er meer controlemogelijkheden zijn, neemt de kans toe dat een van dergelijke controles tot de conclusie voert dat de theorie niet klopt.

    Klaas kwam niet, W.F. Hermans,

    Een taakgerichte leider is het meest effectief in een situatie met veel controlemogelijkheden óf juist in een situatie zonder controlemogelijkheden.

    http://home.wanadoo.nl/nijhofflaan/media/ou_info/Socialepsychologie.pdf

    Ook minister Zalm (financiën) vindt dat er te weinig controlemogelijkheden zijn.

    NRC,

    met infinitief met om te


    • controlemogelijkheden om (iets te doen)

    "Er zijn toch zoveel andere controlemogelijkheden om te verhinderen dat transitogoederen in Servië blijven hangen, inspecties, gewichtscontroles, noem maar op", meent hij.

    NRC,

    met onbepaald voornaamwoord


    • de enige controlemogelijkheid

    Maar het valt niet mee onderweg de wirwar van gevoelens te analyseren. Toch moet dat gebeuren: het moet altijd en voortdurend gebeuren, het is de enige controlemogelijkheid waar ze waarde aan hecht.

    Het wil nog maar niet zomeren, Hannes Meinkema,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • uitvoeringsmogelijkheden, opvolgingsmogelijkheden en controlemogelijkheden
    • waarborgen en controlemogelijkheden

    De overheid zoekt partners in de civiele maatschappij die maatschappelijke taken willen opnemen, mits duidelijke afspraken, uitvoerings-, opvolgings- en controlemogelijkheden.

    http://www.agalev.be/programma2003/index.html

    Daarom vindt hij dat ook deze opsporingsmethode met waarborgen en controlemogelijkheden moet worden omkleed.

    NRC,