dataverwerkend


dataverwerkend 1.0

zich bezighoudend met het verwerken van data; waar data worden verwerkt; gegevensverwerkend

Algemene voorbeelden


De eerste fase van de geschiedenis zag dus een toename van het aantal menselijke processoren en van hun verscheidenheid, maar dat ging ten koste van de connectiviteit: 20.000 jaar geleden waren er veel meer sapiens dan 70.000 jaar geleden en Europese sapiens verwerkten informatie anders dan sapiens in China. Er was alleen geen contact tussen mensen in Europa en China en het leek in die tijd uitgesloten dat alle sapiens ooit deel zouden uitmaken van één groot dataverwerkend web.

http://www.amsterdambrightcity.nl/uncategorized/de-eerste-fase-van-de-geschiedenis/,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • dataverwerkende apparatuur
  • dataverwerkende toestellen

In Datahotels en computerruimten bevindt zich een grote concentratie aan dataverwerkende apparatuur en bekabeling. Om de aanwezige apparatuur optimaal en ongestoord te laten functioneren, worden zware en veelal specifieke eisen gesteld aan de elektrotechnische- en klimaatvoorzieningen.

https://www.ewz.nl/dt_portfolio/datacenters-en-datahotels/

Bij dataverwerkende toestellen, zoals een PC, printer, fax of eenTV, kan de isolatieweerstand niet zonder risico worden gemeten.

https://maptools.nl/documents/NEN%203140.pdf,

  • een dataverwerkend bedrijf
  • dataverwerkende bedrijven

Het ganse basisprincipe van de huidige richtlijn is dat een dataverwerkend bedrijf (een "verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens") enkel onderworpen is aan het recht van het land waarin hij zijn zetel heeft.

https://siriuslegaladvocaten.be/apples-privacy-policy-en-de-principes-van-de-europese-privacyrichtlijn-onder-vuur-in-duitsland/,

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is van plan de Data Pro Code, een gedragscode voor dataverwerkende bedrijven, goed te keuren.

https://www.channelweb.nl/artikel/nieuws/ict-branche/6778665/5226433/voorlopig-geen-avg-certificering-toezicht-ontbreekt.html,

  • de dataverwerkende industrie

De trend naar kunstmatige intelligentie en data zet de dataverwerkende industrie op zijn kop.

https://www.hebergementwebs.com/nieuw/de-reis-van-de-podcast-transcriptie,

Wat het probleem van het verwijderen van dadelpalmzaad oploste en kosten en arbeid bespaarde, de productie-efficiëntie aanzienlijk verbeterde, is de ideale uitrusting van de dataverwerkende industrie.

http://m.nl.hnmiracle.net/fruit-pitting-machine/date-palm-deseeding-machine.html

Naast film maakten de Eameses ook veel multimediapresentaties, al dan niet in opdracht. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is het multiscreen werk 'Think', dat gemaakt werd voor IBM in 1964. In dit project werden 22 schermen gebruikt om de relatie te laten zien tussen de data-verwerkende industrie en het dagelijks leven.

http://www.eames.nl/hoofdstuk4.php

  • een dataverwerkende organisatie
  • dataverwerkende organisaties

De Stichting Kwaliteitsbevordering Neurochirurgie heeft een dataverwerkende organisatie ingeschakeldten behoeve van het beheer vande data van de kwaliteitsregistratie.

http://cdn.bluenotion.nl/7aa2030d290eb9c673d8231bd2cafa6f6ced47fd528991e86e02b76d9ba800d5.pdf

Vooral bedrijven in de financiële sector zijn dataverwerkende organisaties geworden die dus voornamelijk moeten kunnen steunen op de betrouwbaarheid van data.

https://www.accedis.nl/nieuwsbrief/data-governance-de-vergeten-competenties

  • dataverwerkende processen

Vanuit de theorie spelen een gedegen IT infrastructuur en goede dataverwerkende processen een belangrijke rol bij de kwaliteit en dus de betrouwbaarheid van de data.

https://www.consultancy.nl/nieuws/22710/hoe-agile-scrum-de-betrouwbaarheid-van-data-vergroot,

  • een dataverwerkend systeem
  • dataverwerkende systemen

Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een dataverwerkend systeem.

https://www.binnenlandsbestuur.nl/Uploads/2016/2/wijze-van-controle--technische-toelichting.pdf,

Digitale data kan bewerkt, verveelvoudigd en weergegeven worden in elektronische dataverwerkende systemen.

https://www.conrad.nl/info/inspiration/computer/digitaliseren,

Tegenwoordig worden niet alleen individuele organismen als gegevenswerkende systemen gezien, maar ook hele samenlevingsverbanden, zoals bijenkorven, bacteriekolonies, bossen en steden. Economen benaderen de economie ook steeds meer als een dataverwerkend systeem. Leken geloven dat de economie bestaat uit boeren die tarwe verbouwen, arbeiders die kleding vervaardigen en klanten die brood en onderbroeken kopen. Maar deskundigen zien de economie als een mechanisme dat gegevens verzamelt over onze wensen en vermogens en al die data omzet in beslissingen.

http://www.sonybmg.nl/uncategorized/individuele-organismen/