de nieuwe kleren van de keizer


de nieuwe kleren van de keizer 1.0

iets wat veel lijkt voor te stellen, maar in werkelijkheid niet bestaat
Gebaseerd op het sprookje De nieuwe kleren van de keizer van Hans Christiaan Andersen.

Algemene voorbeelden


Het kost de bio-industrieel en de politicus geen geld en geen moeite om met de mond te belijden dat een dier een eigen waarde heeft. Het zijn de nieuwe kleren van de keizer, het heeft niets om het lijf.

http://www.animalfreedom.org/index.htm

Wordt er door gebruikmaking van de digitale informatie- en communicatietechnologie werkelijk een nieuw gebied betreden, of betreft het hier de nieuwe kleren van de keizer?

http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/1999/11/06/Med/03.html,

De tegenstanders van de gewraakte elektronische tolheffing, zo'n 80 procent van de Nederlandse bevolking, moeten echter niet te vroeg juichen. Want als het aan minister Netelenbos (Verkeer) ligt, moet straks niet alleen per kilometer worden betaald, maar ook voor het tijdstip en de plaats. Ofwel: de nieuwe kleren van de keizer.

De Telegraaf,

Met Kat over de kleren van de keizer gepraat. Dat veel academische moeilijk-doenerij erg weinig voorstelt, maar dat niemand dat durft te zeggen uit angst voor dom te worden versleten. Alleen een kind durft te roepen: de keizer is bloot!

Een jaar als (g)een ander, Kristien Hemmerechts,

Hij bazuint zelf rond dat Howie volgens de medicijnmannen uit de streek een "regenslang" is, die enkel door bepaalde mensen gezien kan worden. Blijkbaar heeft hij nog nooit van de kleren van de keizer gehoord.

De Standaard,