decemberavond


decemberavond 1.0

avond in december

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een decemberavond…

is een avond

 • [Toepassingsgebied of bereik] is een avond in december

  Hoofdsemagram: avond


  Algemene voorbeelden


  Het was een hele gewone decemberavond, typisch Brits: vrij koud, af en toe een plens water in het gezicht, stevige windvlagen die met tussenpozen over het onstuimige oppervlak van de Thames kwamen aanrazen. Van dat weer om lekker binnen te zitten.

  http://www.bkbacademie.nl/tastbare-geschiedenis,

  Vroege decemberavond favoriet bij inbrekers [...]. November en december zijn topmaanden voor inbrekers. Niet in het holst van de nacht, maar zo tussen vijf uur 's middags en acht uur 's avonds vinden de meeste inbraken plaats.

  http://www.z24.nl/z24geld/artikel_187981.z24/Vroege_decemberavond__favoriet_bij_inbrekers.html,

  Een willekeurig stadscentrum in Nederland op een koude decemberavond. Dik ingepakt lopen winkelende mensen langs verlichte etalages. Een enkele sneeuwvlok valt uit de lucht en ver weg hoor je het geknal van te vroeg vuurwerk.

  https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:8vZ602KJgEwJ:www.levo.nl/websites/implementatie/mediadepot/md134.pdf+%22decemberavond%22&hl=nl&gl=be&pid=bl&srcid=ADGEEShUbV3k1GtZ5XPxOVsBbXNA8fPUyHL9cr5HcKSqIAryQLhERZWHqAJTuWxVCOJjynQTNlzPlELpM-jGX7YmSGPvemwRlxgqC7h8yZQeGaB8bhiNmGwZ0mXWijvia09of7SJvHZb&sig=AHIEtbQbsn1ZZ37Rcz_r4mVrGlbXl-VYUw,