deeltijdjuf


deeltijdjuf 1.0

(onderwijs basis [onderwijs])

juf die in deeltijd werkt; schooljuf die in deeltijd werkt; vrouw die in deeltijd voor de klas staat; vrouw die in deeltijd lesgeeft; parttimejuf

Semagram


Een deeltijdjuf…

is een juf; is een vrouw; is een persoon

 • [Tijd] is een juf die in deeltijd werkt

  Hoofdsemagram: juf


  Algemene voorbeelden


  Scholen moeten korte metten maken met de deeltijdjuf. Die geeft niet alleen minder goed onderwijs, ze haalt ook de status van het lerarenvak onderuit. "Als vrouwen niet meer dan drie dagen willen werken, betekent dit vaak dat zij het primaat leggen bij de zorg thuis, in plaats van bij hun beroep als leraar en de continue professionalisering die daarbij hoort", zegt hoogleraar onderwijsbestuur Edith Hooge van de universiteit van Tilburg.

  Trouw,

  Deeltijdjuf. [...]. De verguisde juf had een deeltijdbaan. Ze is niet de enige. Een onderzoek van het Instituut voor Toegepaste Sociale Wetenschappen in Nijmegen heeft uitgewezen dat op meer dan negentig procent van de scholen deeltijdarbeid voorkomt. Op vijftien procent van de scholen en bij drie procent van de leerkrachten is er sprake van een duobaan. En in totaal werkt eenderde van de leerkrachten in het basisonderwijs in deeltijd.

  http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:110610868:mpeg21:a1068,

  Deze leerroute heeft twee jaar met succes gedraaid, maar door de leegloop in asielzoekerscentra kon deze niet gecontinueerd worden. Inmiddels werd ik in december 2001 ook deeltijdjuf op een asielzoekersschool.

  www.onderzoek.hu.nl/~/media/sharepoint/.../nummer%201_Hijlkema.pdf,