delfstofkunde


delfstofkunde 1.0

(wetenschap; geologie en geofysica)

wetenschap die zich bezighoudt met de studie van delfstoffen; delfstoffenleer, specifieker ook: wetenschap die zich bezighoudt met de studie van mineralen: mineralogie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Delfstofkunde…

is een wetenschap

  • [Object betroffen] houdt zich bezig met de studie van delfstoffen

    Algemene voorbeelden


    De cursus is opgevat als een algemene inleiding en bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt een overzicht gegeven van de mineralogie (delfstofkunde) en de lithologie (studie van de sedimentaire gesteenten), met inbegrip van de geometrische en chemische kristallografie en, in grote lijnen, de onderzoeksmethoden.

    http://www.vub.ac.be/Bruno/site3/downloads/sg-scheikunde.pdf,

    In de vitrines staan unieke heldere kwartskristallen, vuistgrote paarse fluorietkubussen, doorzichtige gipskristallen van bijna een halve meter lang, en vele minder bekende mineralen met uitbundige kleuren en vormen. Er liggen gesteenten die verhalen vertellen uit de geschiedenis van de aarde, maar ook zeldzame metallisch glimmende ertsen van zilver, lood, zink, koper, goud en vele andere metalen, vaak afkomstig uit mijnen die nu allang niet meer bestaan [...]. Studenten en docenten Technische Aardwetenschappen gebruiken de collecties voor het onderwijs in de mineralogie en de delfstofkunde.

    http://www.citg.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=3af69af6-d543-4eab-9e16-87f84c9500ff&lang=nl

    Vaste verbindingen


    aardkunde en delfstofkunde

    Zie: aard- en delfstofkunde