deltastad


deltastad 1.0

stad gebouwd op of bij een rivierdelta

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een deltastad…

is een stad

  • [Plaats] is gebouwd op of bij een rivierdelta

    Hoofdsemagram: stad


    Algemene voorbeelden


    Het thema van de bijeenkomst van het Clinton Global Initiative is 'building resilient cities' ofwel veerkrachtige steden bouwen. Een aantal burgemeesters van deltasteden en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven praten er over maatregelen om steden beter te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. [...] Rotterdam richtte enige tijd geleden het internationale stedennetwerk Connecting Delta Cities op. Daarin wisselen deltasteden kennis uit over klimaat en watermanagement.

    De Telegraaf,

    Hevige gevechten vonden plaats in de deltastad Toeyen Nhpne. Ook elders in de Mekongdelta (het meest zuidelijk gelegen gebied van Zuid-Vietnam) vonden felle gevechten plaats.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010376029:mpeg21:a0104,

    Onder watermanagement wordt verstaan: het doen van interventies in het watersysteem om een veilige, aantrekkelijke en duurzame stedelijke ontwikkeling mogelijk te maken. Hierbij gaat het om veiligheid, het voorkomen van wateroverlast en het gebruik van water om deltasteden aantrekkelijker te maken.

    http://kenniscentrumrdm.hr.nl/nl/kenniscentrum/lectoren/Rutger-de-Graaf/

    Archeologie van een deltastad gaat over een reeks opgravingen in het oudste deel van de binnenstad.

    http://www.archeonieuws.nl/link11443/Archeologie+van+een+deltastad

    Dertig minuten rijden van Utrecht vond ik, in 2001 afgestudeerd huisarts, de geschikte plaats waar ik in 2002 besloot mij te vestigen. Beesd: een prachtig dorp, centraal in de deltastad, zoals de overheid de Randstad en het Ruhrgebied bij elkaar noemt.

    http://medischcontact.artsennet.nl/archief-6/Tijdschriftartikel/17355/Extra-lezersbijdragen-Verslaving.htm,