designervagina


designervagina 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; neologisme)

vagina die chirurgisch behandeld is, meestal door het uitvoeren van een schaamlipcorrectie, en waarvan meestal ook het schaamhaar volledig verwijderd is, doorgaans uit esthetische overwegingen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een designervagina…

is een vagina; is een geslachtsdeel; is een lichaamsdeel

  • [Behandeling of bewerking] is een vagina die chirurgisch behandeld is, meestal door het uitvoeren van een schaamlipcorrectie, en waarvan meestal ook het schaamhaar volledig verwijderd is, doorgaans uit esthetische overwegingen

    Hoofdsemagram: vagina


    Algemene voorbeelden


    Oog in oog met mijn designervagina. Mijn gynaecologe zette een lamp op haar hoofd alsof ze een grot ging binnenkruipen. OK, misschien zat de realiteit er niet helemaal naast. 'Zie je dat?', zei ze tegen de studente aan haar zijde, wijzend naar mijn vagina. Gezellig, zo'n theekransje rond mijn foef. Jammer dat ik niet uitgenodigd was.

    http://weekend.knack.be/lifestyle/beauty/oog-in-oog-met-mijn-designervagina/article-column-769237.html,

    Het project kreeg toepasselijk de naam 'Centrefold' en wil de problematiek rond de designervagina onder de aandacht brengen. Alleen in het Verenigd Koninkrijk werden vorig jaar al 2.000 schaamlipcorrecties uitgevoerd in het officiële circuit. Dit zou echter slechts het topje van de ijsberg zijn, aangezien niemand weet hoeveel ingrepen er daarnaast in privéklinieken worden uitgevoerd.

    http://www.ad.nl/lifestyle/waarom-vrouwen-een-designervagina-willen~ac3249f3/,

    Een van de meest gerenommeerde medische vaktijdschriften, het British Medical Journal (BMJ), laakt in zijn nieuwste editie de genitale chirurgie of de 'designervagina's'. Vooral in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk laten vrouwen kennelijk steeds vaker operatief medisch overbodige wijzigingen aanbrengen aan de geslachtsdelen [...]. De medische ingrepen zijn vooral gericht op veranderingen aan de vorm van de schaamlippen, verkleining van de vagina en wijzigingen aan de huid van de clitoris. Het BMJ is bezorgd over de ingrepen, waarvan "de medische gevolgen beladen zijn met onzekerheden".

    ANP,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2007
    Samenhangende woorden (betekenis) plastische chirurgie