detergens


detergens 1.0

detergent

Semagram


Een detergens…

   Hoofdsemagram: detergent


   Algemene voorbeelden


   Tot aan windkracht vijf of zes moet je proberen de olie met mechanische middelen zoals veegarmen te verwijderen, voorbij de zeven Beaufort is er zoveel golfenergie dat de natuur de dispersie voor zijn rekening neemt [...]. Koops: "Het komt er op neer dat je alleen bij windkracht zes of zeven overweegt detergentia in te zetten, in een verhouding van 1 op 40. Zoveel detergentia houdt niemand achter de hand en alleen daaruit blijkt al dat het geen serieuze optie is."

   NRC,

   In The New Journal of Physics beschrijven ze hoe de vreemde belletjes ontstaan en door een vloeistof bewegen. Je kunt ze maken door een vloeistof die een 'surfactant' (detergens) bevat, zoals het zepige water waarmee je de vaat doet, te gieten in een identieke vloeistof.

   De Morgen,

   Het lijkt dat je tijdens de reconstitutie precies zoveel detergens, lipide en eiwit moet mengen dat er tegelijkertijd liposomen (een soort kleine cellen) vormen en het eiwit nèt nog oplost.

   http://www.google.nl/search?q=cache:aplKsyxYUjcJ:www.ub.rug.nl/eldoc/dis/science/r.i.koning/samenvat.pdf+detergens+site:.nl=nl=lang_nl

   Combinatiemogelijkheden


   in voorzetselgroep


   • dompelen in een detergens
   • zuiveren in een detergens
   • reinigen met een detergens
   • wassen met een detergens

   Na het ontslag van de patiënt worden de tandartsstoel, randapparatuur en instrumentarium gereinigd en ontsmet [...]. De verontreinigde instrumenten en boren worden gedompeld in een detergens, in een recipiënt met deksel.

   http://www.health.fgov.be/CSH_HGR/Nederlands/Brochures/tandheelkundige.html,

   Er wordt gereinigd met een niet-schurend detergens, bij voorkeur met enzymatische werking en compatibel met de later aangewende ontsmettingsmiddelen.

   http://www.health.fgov.be/CSH_HGR/Nederlands/Brochures/endoscnl.html#_Toc372950604

   Net als voor elk steriliseerbaar instrument, is het aanbevolen het roterende instrumentarium na elk gebruik te reinigen en te steriliseren, volgens een precieze procedure [...]. De buitenkant, ofwel met een borstel en een detergens of in een instrumentenwasmachine wassen.

   http://www.health.fgov.be/CSH_HGR/Nederlands/Brochures/tandheelkundige.html,