dhr.


dhr. 1.0

((vooral) geschreven taal)

de heer
Gevolgd door een achternaam, al dan niet voorafgegaan door een voornaam, initiaal, initialen en/of titel. Ook gevolgd door de eerste letter van de achternaam om de anonimiteit van de betrokkene te waarborgen of, zoals in dhr. X., ter aanduiding van een fictief persoon.

Algemene voorbeelden


Onder leiding van dhr. N. Wijnen is deze operatie bijzonder goed geslaagd.

http://www.Volksuniversiteit.nl/info.htm

Als eerste gastspreker kwam onze buurtagent dhr. Anno Kuiper aan het woord.

http://www.veiligheidsgevoel.nl/klankbordwoldendorp.htm,

Het stuk is met name een reactie op twee ingezonden stukken door mw. Ietswaart, hoogleraar Vrouw en Recht aan de Erasmus Universiteit en dhr. Cliteur, rechtsfilosoof en hoogleraar verbonden aan de Universiteiten Delft en Leiden.

http://www.lbr.nl/nieuws/hoofddoek.html

In Den Haag werden we rond 17.00 uur ontvangen door de 2e Kamerleden, dhr. Mr. O. Vos (VVD), dhr. C. Eurlings (CDA) en wat later schoof Mw. K. Arib (PvdA) aan.

http://www.bmj.nl/JAARVERSLAG2000-2001.htm,

De opening van de opendeurdagen vond plaats op vrijdagavond 13 september in aanwezigheid van dhr. Dirk Van Mechelen, Vlaams minister ondermeer bevoegd voor wetenschap en innovatie, dhr. Vuylsteke-de Laps, burgemeester van Hove, samen met enkele schepenen, en vertegenwoordigers van ESA, de Vlaamse Ruimtevaart Industriëlen en het Belgisch Leger.

http://www.urania.be/php-txt/upload/jaar2002.pdf,

Dhr. S is 45 jaar en heeft in zijn jeugd heel veel antibiotica geslikt i.v.m. luchtweginfecties.

http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-2.htm

Dhr. Hüngens gaf een uiteenzetting omtrent de sociale gevolgen van de hele beweging die de drinkwatersector in Nederland ondergaan had.

http://www.ccod.be/nieuws/lok023.html

Neem Dhr. X. Hij zit al een aantal maanden thuis. Het bedrijf is gaan reorganiseren en hij was niet meer nodig. Hij werkte al 30 jaar bij hetzelfde bedrijf. De eerste maand thuis ging nog wel.

http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-2.htm

Dhr. P. Debrabandere spreekt over een 600-tal zilverwerken vanaf ongeveer 1500 tot in de 19de eeuw, waarvan het merendeel in de 18de eeuw werd geproduceerd.

http://home.planetinternet.be/~sintlod8/zilversmeden/Zilversmeden_Deel_3.htm

Voorlopig zal dhr. Leo van de Velden [...] als vertrouwenspersoon ad interim fungeren.

http://www.rdahlschool.club.tip.nl/

Een platenspeler, bandrecorder en microfoon waren aanwezig. Alleen een instelling om uit te zenden niet. Een periode van kontakten met directies van de ziekenhuizen was het gevolg. Zo begin oktober 1968 kwamen de eerste positieve kontakten met het Pius-Ziekenhuis in Harderwijk. Ik moest maar kontakt zoeken met dhr. Lutterman, hoofd huishoudelijke zaken van het ziekenhuis.

http://www.vanbaasbank.nl/pages/vanbaasbank_0004pag.html