dia-avond


dia-avond 1.0

bijeenkomst 's avonds, georganiseerd om dia's over zeker onderwerp aan een publiek te tonen; bijeenkomst 's avonds voor een diavertoning

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dia-avond…

is een bijeenkomst

  • [Functie] dient om dia's te tonen
  • [Tijd] situeert zich in het laatste deel van de dag
  • [Belanghebbende of begunstigde] is bestemd voor mensen die geïnteresseerd zijn in fotografische beelden over zeker onderwerp
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een initiatiefnemer, organisator, club of vereniging, een instelling e.d.
  • [Object betroffen] stelt een bepaald onderwerp centraal

Algemene voorbeelden


Onze stichting verzorgt jaarlijks een dia-avond en telkens wordt die in een ander dorp van de gemeente gehouden. De keuze van de dia's stemmen we zo veel mogelijk af op de historie van die betreffende plaats. Een diavertoning in Berghuizen moet zo veel mogelijk dia's over Berghuizen bevatten, want dat is juist hetgeen de bezoekers interesseert.

Meppeler Courant,

Je mag er gerust van uitgaan dat het succespercentage van een gemiddelde fotograaf 3% is, dat wil zeggen dat ongeveer één beeld per film van 36 echt goed is. Al mijn collega's vertellen hetzelfde en als ik naar dia-avonden ga kijken van anderen kom ik tot hetzelfde besluit.

http://home2.planetinternet.be/rv047190/fotocursus/pdf/Cursus%20Natuurfotografie%201dot2.pdf,

Uit de opbrengsten van de Zonnefondsaktie waren de noodzakelijke spullen aangeschaft en vanuit het Zonnefonds werden complete diaseries met geluid beschikbaar gesteld. Ook deze dia-avonden werden jarenlang een aktiviteit van SjouK.

http://www.vanbaasbank.nl/pages/vanbaasbank_0004pag.html

Wilt u uw foto's op tv vertonen in een fraaie diavoorstelling met geluid? In de Basisgids Diavoorstelling maken op dvd en blu-ray leert u stap voor stap alle fijne kneepjes voor het maken uw eigen diavoorstelling met het meegeleverde programma [...]. Dit programma biedt fantastische mogelijkheden om op een eenvoudige manier fraaie diavoorstellingen samen te stellen en het eindresultaat te branden op een dvd of blu-ray-schijf. Tijdens een gezellige dia-avond met familie en kennissen geniet u van het professionele resultaat.

http://www.comcol.nl/detail/68699.htm,

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • een dia-avond organiseren

Voor de liefhebbers ben ik bereid om mijn Galapagos-avonturen binnenkort uit de doeken te doen, samen met anekdotes over vogelspinnen, giftige slangen en diarree in de jungle. Bij voldoende aanvraag zal ik van start gaan. Eventueel kunnen er dia-avonden georganiseerd worden.

http://www.nuhr.net/