diabolisch


diabolisch 1.0

duivels

Algemene voorbeelden


De muziek is volgens hem drager van "diabolische boodschappen" en heeft negatieve effecten op jonge mensen.

De Standaard,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een diabolisch karakter
  • diabolische bezetenheid
  • diabolische neiging
  • diabolische symboliek

Die vraag raakt aan verwijten die de ontwerpers van beide exposities in enkele media hebben gehad [...]. Verwijten namelijk dat zij met de zoveel mogelijk feitelijke bijschriften [...] weliswaar veel informatie bieden, maar daardoor ook het zicht op de misdadige 'grote lijn' van Hitler en zijn NSDAP onscherp maken. Ja, het diabolische karakter van het nazisme dusdoende misschien zelfs - onbedoeld - hebben gerelativeerd.

NRC,

Maya Larkin (Winona Ryder) is een katholieke onderwijzeres die ooit gebukt ging onder een ernstige vorm van diabolische bezetenheid. In haar vrije tijd houdt ze zich als enige leek in een geheime genootschap bezig met exorcisme (duiveluitdrijving) en is ze fanatiek bezig met de zoektocht naar de persoon die Satan voor zijn menselijke incarnatie zal uitkiezen.

http://www.advalvas.be/cinema/Default.asp?cc=uptosearchdetailsreviews=512

Als zo dikwijls waar twee groepen die elkaar minachten naast elkaar wonen, geven beide soms toe aan een verborgen diabolische neiging zich overeenkomstig elkaars negatieve vooroordelen te gedragen.

Ik draag geen helm met vederbos, W.F. Hermans,

De tabakslogo's komen met de nieuwe maatregel op dezelfde lijst te staan als verboden racistische uitlatingen of de diabolische symboliek van misdadige bendes.

De Standaard,