dienstbrief


dienstbrief 1.0

brief, ambtelijk schrijven waarin medewerkers van een bepaalde dienst of sector op de hoogte worden gebracht van de gang van zaken, voorgenomen beleid, vastgestelde besluiten, genomen maatregelen, gewenste procedures, overeengekomen richtlijnen e.d.; informatieve brief voor medewerkers van een bepaalde dienst

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dienstbrief…

is een brief; is een geschrift

  • [Functie] dient om medewerkers van een bepaalde dienst of sector te informeren
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is ambtelijk en in beginsel intern van aard

    Algemene voorbeelden


    De minister schrijft een dienstbrief en 'Nova' of 'Netwerk' of NRC Handelsblad heeft 'm nog voor 'ie op de bus is gedaan.

    http://www.ruudverdonck.nl/archief/MEDS02013__2.html,

    Op het hoogste niveau van het Ministerie van Financiën, waar de Administratie der Douane en Accijnzen toebehoort, werd reeds vóór de tweede wereldoorlog, het idee geopperd van de oprichting van een museum [...]. Verschillende Directeurs-generaal van Douane en Accijnzen waren het idee gunstig gezind en publiceerden dienstbrieven erover maar de effectieve uitwerking ervan bleef telkens steken in de figuurlijke pijplijn.

    http://home.tiscali.be/douanemuseum/doel.htm

    Op 22 april 2003 kreeg elke basisschool met als teldag de eerste schooldag van februari 2003 een dienstbrief met het aantal punten voor ICT-coördinatie, administratieve ondersteuning en zorgcoördinatie voor het schooljaar 2003-2004.

    http://www.ond.vlaanderen.be/schooldirect/PR303/PR_20030820.htm,

    In dit verband noemt Edwin Edelenbos 'De Ideale Nieuwsbrief', een nieuwe dienst die samen met het bedrijf Infolook uit Zevenbergen is ontwikkeld. Met deze digitale nieuwsbrief is het mogelijk om op een simpele manier verschillende dienstbrieven te samenstellen.

    http://www.google.nl/search?q=cache:6I254gQy88YJ:www.reekx.nl/artikelen/Databanken.pdf+dienstbrieven+site:.nl=nl=lang_nl,

    Het decreet is op 2 juli 2003 door het Vlaams Parlement goedgekeurd. Indien u intussen geen nieuwe dienstbrief ontving en op voorwaarde dat de structuur van de school ongewijzigd blijft, mag u de puntenenveloppen uit de dienstbrief als definitief beschouwen.

    http://www.ond.vlaanderen.be/schooldirect/PR303/PR_20030820.htm,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding