dislikeknop


dislikeknop 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

button, 'knop', waarmee iemand kan aangeven dat hij een bericht, een foto of een andere post op een socialemediasite, vooral op Facebook, niet leuk vindt; vind-ik-niet-leukknop

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dislikeknop…

is een knop

      Algemene voorbeelden


      Nu zitten we met een probleem: iets stom vinden is iets heel anders dan medeleven tonen. Dus wat betekent het nu eigenlijk als je een bericht op Facebook disliket? Als we de Volkskrant goed begrijpen, gebruik je de dislikeknop als iemand een posting plaatst over de dood van zijn goudvis, zijn persoonlijke faillissement of een echtscheiding na een huwelijk van twintig jaar. Met de dislikeknop geef je dan uiting aan je medeleven met de plaatser van de posting. Maar is de dislikeknop een vind-ik-stomknop, dan gebruik je de knop om uiting te geven aan je afkeuring over een bericht, over de toon of de strekking daarvan.

      http://www.taalbank.nl/index.php/medelevenknop/,

      Mark Zuckerberg heeft tijdens een vragenuur aangekondigd dat Facebook een dislikeknop krijgt. De knop is bedoeld om je medeleven te tonen bij bijvoorbeeld een overlijdensbericht of bij een nieuwsbericht over een ramp. De knop zal gaan lijken op de Respectknop die we kennen van Hyves.

      http://nl.askmen.com/tech-news/1100122/article/facebook-krijgt-dislike-knop

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2015