divagedrag


divagedrag 1.0

gedrag waarbij iemand zich gedraagt alsof hij of zij een diva is of waarbij iemand als een diva behandeld wenst te worden, door allerlei eisen te stellen en dat meestal als ongewenst wordt ervaren; gedrag alsof men een diva is; gedrag als dat van een diva; gedrag van een diva

Semagram (extra betekenisinformatie)


Divagedrag…

is gedrag

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is gedrag als dat van een diva waarbij iemand veel eisen stelt, bijvoorbeeld een speciale behandeling en luxe spullen
 • [Handelende persoon] wordt meestal vertoond door vrouwen, maar soms ook door mannen
 • [Waardering] wordt door velen als ongewenst gedrag beschouwd

  Hoofdsemagram: gedrag


  Algemene voorbeelden


  Heeft iemand van jullie ook ervaring met moeders, oma's, zussen, schoonzussen of vriendinnen die divagedrag vertonen?

  http://forum.viva.nl/forum/Relaties/Divagedrag/list_messages/57959,

  Met divagedrag bedoel ik iemand die er vanuit gaat dat iedereen alles voor hun doet, onmogelijke wensen hebben, veel eisen stellen, denken dat ze de enige zijn op de wereld, zichzelf fantastisch vinden, nooit aan een ander denken etc.

  http://forum.viva.nl/forum/Relaties/Divagedrag/list_messages/57959,

  De band Steps heeft een offensief gelanceerd tegen Geri Halliwell. De twee partijen leerden elkaar vorige maand kennen toen zij de troepen in Oman moesten vermaken. Steps was echter nogal verontwaardigd over het divagedrag van Geri. "De soldaten leven in moeilijke omstandigheden en ik dacht dat we ze een beetje meer verschuldigd zijn dan ons te gedragen als primadonna's", aldus Ian Watkins van Steps. "Ik vind dat Geri wat dat betreft een grens heeft overschreden.". Toen Geri in Oman arriveerde wist zij de organisatoren te overvallen met een waslijst aan eisen, waaronder een tent met airconditioning, een computer met internetaansluiting, sojamelk en een kookgelegenheid. Ze wilde zelfs in een andere vleugel verblijven dan Steps zodat ze hen niet tegen hoefde te komen.

  Divagedrag van Bieber bij basketbalwedstrijd. Justin Bieber en David Beckham hebben maandag allebei een basketbalwedstrijd bijgewoond, maar dat deden zij ieder op hun eigen manier. Terwijl de ex-voetballer gewoon tussen het publiek zat, genoot Justin van een vipbehandeling. Justin werd op de tribune omringd door zijn vrienden en continu bewaakt door zijn bodyguard en een politieagent. Zij zorgden ervoor dat niemand in de buurt van de zanger kon komen. Daarnaast zat hij met zijn zonnebril op, terwijl de wedstrijd binnen werd gespeeld.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/3452488/2013/06/04/Divagedrag-van-Bieber-bij-basketbalwedstrijd.dhtml,

  Combinatiemogelijkheden


  als object bij een werkwoord


  • divagedrag aan de dag leggen

  Doordat ze zo verwend en naar de ogen gekeken werden, legden castraten vaak een uitgesproken divagedrag aan de dag: ze waren ijdel, eerzuchtig, het waren lastpakken. Dat werd ze ook wel verweten.

  https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010637725:mpeg21:a0560,

  met adjectief ervoor


  • een uitgesproken divagedrag

  Doordat ze zo verwend en naar de ogen gekeken werden, legden castraten vaak een uitgesproken divagedrag aan de dag: ze waren ijdel, eerzuchtig, het waren lastpakken. Dat werd ze ook wel verweten.

  https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010637725:mpeg21:a0560,