doelgroepgericht


doelgroepgericht 1.0

gericht op een of meer doelgroepen; afgestemd op de behoeften van een specifieke doelgroep of speciale doelgroepen

Algemene voorbeelden


Zo heeft de publieksvoorlichting het laatste decennium een grote impuls gekregen door landelijke en doelgroepgerichte distributie van folders en brochures over wetten en regelingen.

http://www.toekomst-comm.nl/preview/index.html,

Van algemene voorzieningen naar voorzieningen voor kansarme gezinnen en kinderen met (potentiële) problemen. Veel van deze doelgroepgerichte collectieve voorzieningen zijn overigens tijdelijk van karakter; het gaat meestal om projecten en experimenten met een beperkte duur.

http://www.gymnasiumnu.nl/,

De Nederlandse overheid heeft in samenwerking met het IOM doelgroepgerichte terugkeerprogramma's voor enkele nationaliteiten en gebieden van herkomst ontwikkeld en aanvullende voorzieningen gecreëerd ter ondersteuning van de herintegratie van terugkeerders.

http://www.juridisch.nl/index.html,

In de nieuwe visie op geestelijke gezondheidszorg moet de verticale voorzieningsgerichte structuur kantelen naar een geïntegreerde, horizontale en doelgroepgerichte structuur.

http://minsoc.fgov.be/cabinet/beleidsnota_geestelijke_gezondheidszorg.htm

Het ter beschikking stellen van de nodige middelen om meer en betere burgervorming te organiseren via opleidingen, de media; met de nadruk op een doelgroepgerichte werking.

http://www.expeditieeuropa.be/ne/opinies/werking.html

De participatie in juris GmbH biedt nieuwe impulsen om op het terrein van ontsluiting en ter beschikkingstelling van informatie nieuwe concepten te ontwikkelen. Een strikte scheiding tussen het generieke contentbeheer (back office) en doelgroepgerichte productmarktontwikkeling (front office) is daarbij een strategisch vertrekpunt.

http://www.sdu.nl/jaarverslag2001/verslag.html

Met landelijke instellingen die veel ervaringskennis hebben opgebouwd over specifieke doelgroepen, zoals Technika 10 Nederland (meisjes) en Forum (allochtonen), zullen in 2001 de mogelijkheden van het verzamelen van doelgroepgerichte handvatten en doorverwijzing naar hen worden besproken.

http://www.weten.nl/12/page12273.html,

De gebiedsgerichte invalshoek levert streefbeelden voor water in de stad, water in het buitengebied en water aan de kust; de functiegerichte invalshoek levert streefbeelden voor natuur, watervoorziening, veiligheid, beleving, vervoer te water, waterzuivering; de doelgroepgerichte invalshoek levert streefbeelden voor bevolking, landbouw, industrie, recreatie en toerisme, visserij en aquacultuur, delfstoffenwinning.

http://viwc.lin.vlaanderen.be/wbpinfo.html

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een doelgroepgerichte aanpak
  • een doelgroepgerichte behandeling
  • een doelgroepgerichte benadering
  • doelgroepgerichte acties
  • doelgroepgerichte maatregelen

Nog andere specifieke en doelgroepgerichte maatregelen die moeten bijdragen tot het wegwerken van de sociale ongelijkheid worden voorbereid.

http://minsoc.fgov.be/cabinet/beleidsnota_geestelijke_gezondheidszorg.htm

Kernbegrippen bij de organisatie zijn doelgroepgerichte aanpak en klantmanagement.

http://www.belastingdienst.nl

Door de nieuwe maatregelen (tarifering, thuiscomposteren, doelgroepgerichte acties) en door een nieuwe communicatiestrategie moet de publicatie van een milieubeleidsplan de start zijn van een beleid dat voor iedereen duidelijk maakt dat afvalvoorkoming de belangrijkste pijler is van het beleid.

http://www.leuven.be/servlet/genweb.servlet.MainServlet?toDo=open=4101

De Belastingdienst heeft gekozen voor een doelgroepgerichte behandeling van ondernemingen voor alle belastingen.

http://www.belastingdienst.nl

Denk alleen al aan de grote verscheidenheid aan wetten en de individuele situaties. Eén, uniforme werkwijze volstaat dan niet. Daarom heeft de Belastingdienst vier uitgangspunten geformuleerd, die samen de bedrijfsfilosofie inhoud geven: een dienstverlenende houding, een doelgroepgerichte benadering, een geïntegreerde klantbehandeling en werken in de actualiteit.

http://www.belastingdienst.nl

Om de kwaliteit van de klantbehandeling te verbeteren, kiest de Belastingdienst voor een doelgroepgerichte benadering.

http://www.belastingdienst.nl

  • doelgroepgerichte informatie
  • een doelgroepgericht voorlichtingsprogramma
  • een doelgroepgerichte campagne

De OBD zal met een doelgroepgerichte campagne het fenomeen de komende tijd flink gaan promoten.

Meppeler Courant,

Het verzorgen van folders en brochures met doelgroepgerichte informatie over Tibetaans boeddhisme en het Maitreya Instituut, het bewerkstelligen van één gezicht waarmee het instituut naar buiten treedt (inclusief het Magazine en publicaties van Uitgeverij Maitreya).

http://www.maitreya.nl/

Voor een fractie van de besparing van 100 miljoen kunnen doelgroepgerichte voorlichtingsprogramma's worden opgezet.

NRC,

De homepage is overzichtelijker geworden en de teksten zijn grondig herschreven, zodat de internetsite nu eigentijdse, actuele en doelgroepgerichte informatie biedt.

http://www.belastingdienst.nl

  • doelgroepgerichte producten

Een communicatieplan dat op lange termijn met de juiste producten (media, toelichtingen) participatie-impulsen geeft ten opzichte van de georganiseerde en niet-georganiseerde bevolking, vormingsactiviteiten en doelgroepgerichte producten.

http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/ruimtelijk/,

In functie van de doorwerking van de inhoudelijke opties naar de ruimtelijke uitvoeringsplannen bestaat er voor specifieke thema's [...] nood aan complementaire doelgroepgerichte producten - zogenaamde handleidingen - waarin informatie en toelichting wordt verschaft bij de gebruikte terminologie.

http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/ruimtelijk/,

met werkwoord


  • doelgroepgericht bouwen

Om herhuisvestingsprojecten op maat van de permanente campingbewoners te financieren voorziet de Vlaamse overheid middelen en worden ingediende projecten met voorrang behandeld binnen de VHM. Dit past ook in het 'doelgroepgericht bouwen', een recente beleidsoptie binnen de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij.

http://www.viboso.be/home/thema/camping/camping.html#camping

  • iets doelgroepgericht maken
  • iets doelgroepgericht verstrekken

Internet kan gepersonaliseerd en doelgroepgericht gemaakt worden.

http://www.kbr.be/~capas/Rapports/SocieteInformation/NGT.htm,

Het Bureau verstrekt actief en doelgroepgericht informatie over het octrooisysteem, de in het octrooiregister opgeslagen gegevens en over de uitgebreide collectie literatuur op het gebied van de industriële eigendom.

http://www.bie.nl/index1.htm

  • doelgroepgericht zwemmen

Onder doelgroepgericht zwemmen valt bijvoorbeeld aquajogging, zwemmen voor zwangere vrouwen en peuterzwemmen.

Nieuwsblad van het Noorden,

Aan het recreatieve zwemmen liggen de achterblijvende aantallen in ieder geval niet. In tegenstelling tot het leszwemmen en doelgroepgericht zwemmen (beiden ± 5000 minder bezoekers dan geraamd) is daar juist een stijging te bespeuren.

Nieuwsblad van het Noorden,

met ander, nevengeschikt adjectief


  • doelgroepgericht en interactief

De info voor het brede publiek moet doelgroepgericht en interactief zijn (vb. webcams in het Europees Parlement).

http://www.expeditieeuropa.be/ne/opinies/werking.html

Woordfamilie


Als deel van een afleiding