wedstrijd met uitzonderlijk veel doelpunten; wedstrijd met zeer veel doelpunten

• [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] kent een grote hoeveelheid doelpunten
  • [Object betroffen] betreft een wedstrijd in een balsport als voetbal of hockey
  • [Waardering] wordt door de overwinnende partij gevierd als een feest; wordt door de verliezende partij ervaren als een grote teleurstelling

Algemene voorbeelden

VVAK gaf het seizoen een leuke afsluiting door met 5-3 te winnen van Minjak. Dat het zo'n doelpuntenfestijn zou worden daar zag het bij rust helemaal niet naar uit.

Meppeler Courant,

Nederland kende na de 5-3 overwinning van dinsdag op Roemenië geen degradatiezorgen meer. De ploeg fungeerde als speelbal voor de ontketende Slowaken. Die wensten het kampioensfeestje extra luister bij te zetten met een fraaie score. Dat het doelpuntenfestijn tot dertien treffers beperkt bleef, dankte Nederland [...] aan het attente optreden van doelman Loos.

NRC,

Uit spelen aan de blauwe kant van de Westmaat verteert HHC Hardenberg slecht. Er werd daar nog niet één schamel puntje gehaald en over het algemeen was er sprake van doelpuntenfestijnen. 5-0, 5-1, 6-1 en 6-3, om maar eens te noemen.

Combinatiemogelijkheden

als subject bij een werkwoord

• beginnen
    • eindigen

De voetbalsters van Havelte wonnen in en van Tolbert met 5-6. Het doelpuntenfestijn begon halverwege de eerste helft toen Deliana Corbeek uit een pass van Linda Veld wist te scoren, 0-1.

Het doelpuntenfestijn eindigde uiteindelijk in 10-5 voor E1.

De dames van MSC, die zaterdag vier vaste basisspeelsters misten, hebben de thuiswedstrijd tegen Nieuwleusen eenvoudig met 10-1 gewonnen. Het doelpuntenfestijn begon al in de tweede minuut.

als object bij een werkwoord

• een doelpuntenfestijn maken van iets

Het Nederlandse mannenhockeyteam heeft van de eerste van de drie oefenduels met Pakistan een waar doelpuntenfestijn gemaakt. Naast een sensationele wedstrijd leverde dat in Lahore voor circa 2000 toeschouwers ook een nederlaag op: 4-6.

NRC,

• het doelpuntenfestijn openen

Romario opende het doelpuntenfestijn voor 80.000 toeschouwers in de 12e minuut met een geniale lob, 1-0.

• een doelpuntenfestijn voorkomen

Beide keepers voorkwamen een doelpuntenfestijn.

met koppelwerkwoord

• een doelpuntenfestijn worden

Babangida balt zijn vuisten. "Zie je wel." Weer komt Ivoorkust voor. "We gaan er nu ook meteen weer een maken. Het wordt een doelpuntenfestijn."

NRC,

met adjectief ervoor

• een nieuw doelpuntenfestijn

PSV en De Graafschap maakten er voor de winterstop een waar spektakel van in hun onderlinge wedstrijd, zaterdagavond staan de twee ploegen weer tegenover elkaar. In Doetinchem werd het 3-6 voor de landskampioen. PSV-trainer Phillip Cocu ziet een nieuw doelpuntenfestijn wel zitten.

• een waar doelpuntenfestijn
    • ware doelpuntenfestijnen

Als er iets is waar bezoekers van voetbalwedstrijden voor komen, zijn het wel doelpunten. Ware doelpuntenfestijnen kunnen rekenen op eeuwige roem, wie er bij is geweest, vergeet het nooit en te nimmer meer!

NRC,

Op de openingsspeeldag van de klascompetitie voor vijfdejaars nam de 5Lat/EcMtA het op tegen de verenigde krachten van de HW A en B. Het werd een waar doelpuntenfestijn op de Tragel.

in voorzetselgroep

• in (een) doelpuntenfestijn (verliezen van, winnen van)

FC Barcelona heeft in een doelpuntenfestijn verloren van Atletico Madrid. De eindstand werd 4-3 voor de ploeg van John Heitinga.

Helpman D1 wint in een doelpuntenfestijn met 3-6 van en in Peize.

De Weide E1 wint in doelpuntenfestijn van D4.