doelpuntloos


doelpuntloos 1.0

(sport en recreatie; voetbal)

zonder een doelpunt of zonder doelpunten; zonder dat er een doelpunt of doelpunten gemaakt zijn
In de citaten in toepassing op voetbalwedstrijden.

Algemene voorbeelden


Jongstleden zaterdag braken de Romeinen tegen Atalanta eindelijk de ban na 444 doelpuntloze minuten. Voor het eerst sinds acht duels was Lopez weer eens trefzeker.

De Telegraaf,

Na een doelpuntloze eerste helft forceerde Bruggink binnen acht minuten de beslissing.

Meppeler Courant,

Na 2-2 in reguliere speeltijd en een doelpuntloze verlenging moest de loterij eraan te pas komen een winnaar aan te wijzen.

http://www.hoofdklassehockey.nl/amsterdam/clarindasinnige.html,

Doelloos en doelpuntloos gedraaf bij VVV-Willem II. VVV en Willem II hebben hun trainers tot vriend gehouden. Zowel Frans Körver als Jan Reker was tevreden met het gelijke spel zonder doelpunten.

Meppeler Courant,

Rijnsburgse Boys-Ter Leede is fel maar doelpuntloos. In een kwaliteitsarme, maar toch onderhoudende topper hielden Rijnsburgse Boys en Ter Leede zaterdag hun kruit droog.

http://www.hsvhoek.nl/news.asp?newsid=2228,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een doelpuntloos gelijkspel
  • 0-0

BV Veendam heeft voor de tweede keer op rij met 0-0 gelijkgespeeld. Na Go Ahead Eagles eindigde de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal ook in een doelpuntloos gelijkspel.

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=98216,

Werkvoetbal versus werkvoetbal. Doorgaans een dodelijke combinatie voor de objectieve toeschouwer. Van die wedstrijden waarin artistieke schoonheid het moet afleggen tegen noeste arbeid. Duels waarin modale voetballers de mouwen opstropen en hun meer getalenteerde collega's volledig overvleugelen. Kortom, van die wedstrijden die eindigen in een doelpuntloos gelijkspel.

NRC,

Deportivo la Coruna viel iets terug. De nummer twee kwam tegen Athletic Bilbao niet verder dan een kleur- en doelpuntloos gelijkspel.

NRC,

Het doelpuntloze gelijkspel uit tegen Brescia was een nieuwe teleurstelling voor Inter, ook al omdat de ploeg geen moment indruk heeft gemaakt.

NRC,

Meer dan een doelpuntloos gelijkspel tegen debutant Sierra Leone zat er gisteren in Sousse niet in.

NRC,

In een slechte match op een nog veel slechter veld hadden beide ploegen enkele goede kansen. Een doelpuntloos gelijkspel was echter een even logisch als terecht resultaat in een match tussen twee ploegen die al het hele seizoen moeilijk tot scoren komen.

http://www.sjefke.be/sport/nieuws_feb_04.shtml,

  • een doelpuntloze remise

Het Nederlands elftal heeft een einde gemaakt aan de reeks van drie doelpuntloze remises op rij. De ploeg van Bert van Marwijk speelde in eigen huis geen geweldige wedstrijd tegen Amerika, maar wist wel weer eens te winnen: 2-1.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=99156,

Tegen de op de één na laatste plaats staande formatie kwamen de kampioenen geen moment tot groots spel. De doelpuntloze remise was daarvan een logisch gevolg.

Meppeler Courant,

  • een doelpuntloos duel
  • een doelpuntloze derby
  • een doelpuntloze topper
  • een doelpuntloze wedstrijd

Napoli heeft niet weten te profiteren van het puntenverlies van koploper AC Milan tegen nummer drie Lazio. Een dag na die doelpuntloze topper verloor de nummer twee verrassend met 2-0 bij middenmoter Chievo Verona.

http://beursnu.nl/index.php/Sport/Napoli-verliest-terrein-op-Milan.html,

Neil Lennon zal niet worden vervolgd naar aanleiding van zijn houding na afloop van de doelpuntloze derby tegen Glasgow Rangers. De manager van Celtic wendde zich tot de aanhang van de rivaal door zijn handen bij de oren te houden.

http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/164265/Humor_Lennon_krijgt_geen_staartje.html,

PSV sluit 2008 af met doelpuntloos duel. PSV heeft 2008 afgesloten met een gelijkspel tegen FC Twente: 0-0.

http://www.inhorst.nl/nieuws/sport/horst/2573/psv-sluit-2008-af-met-doelpuntloos-duel.html,

Argon en De Meern hebben de punten gedeeld, in een matige en doelpuntloze wedstrijd waren er maar weinig mogelijkheden om te scoren.

http://www.svargon.nl/content/default.asp?process=TRUE&chan=17&id=24,

Tijdens en na het doelpuntloze duel werden in en rond het Stadion Galgenwaard nog eens vier Utrecht-supporters aangehouden.

Meppeler Courant,

met werkwoord


  • doelpuntloos afsluiten
  • doelpuntloos eindigen

PSV en Anderlecht hebben een onderling oefenduel doelpuntloos afgesloten. In het Spaanse La Manga konden beiden ploegen niet tot scoren komen.

(onbekend) ,

De eerste kwartfinalewedstrijd van Ajax in de Champions League is doelpuntloos geëindigd. Ajax speelde in de Amsterdam Arena bij vlagen schitterend voetbal tegen favoriet AC Milan, maar scoorde niet. Het werd 0-0.

http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/dossiers/)/components/financien/rtlz/2003/04_april/09-ajax_goede_wedstrijd_milan.xml,

Streekderby tegen Steenwijkerwold eindigt doelpuntloos [...]. Alcides wenste zondagmiddag op sportpark Ezinge niet met een negatieve traditie te breken: wederom werd er niet gescoord door de Meppelers.

Meppeler Courant,