doorblunderen


doorblunderen 1.0

doorgaan met blunderen; het maken van een blunder of blunders voortzetten; aanhoudend blunderen; steeds weer blunderen; verder blunderen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Doorblunderen…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      Hebben we de hele dag succesvol gedemonstreerd en aandacht gevraagd bij de media om beter gehoord te worden. Zie ik net in nieuwsuur eindelijk een kans om ons verhaal te doen en dan is daar iemand neergezet die totaal niet geschikt is hiervoor. [...]. Het draait tegenwoordig allemaal om de media. Als we als veehouderij zo blijven doorblunderen op dat gebied kunnen we beter meteen stoppen met alle acties.

      https://www.prikkebord.nl/topic/203613/,

      De tijd dat Van der Elzen in de luwte van de late programmering van het interviewprogramma TV Studio vrijwel ongezien haar gang kon gaan, is voorbij. Sinds ze zich met haar programma Rémi ziet Sterren op prime time waagde, gaan de media veelvuldig met haar op de loop. [...]. Zelfs de redactie van 'human interest-magazine' Privé heeft haar ontdekt. Het blad plaatste haar foto op de cover met daaronder de tekst 'Hoe lang mag Rémi van der Elzen nog doorblunderen?'

      http://retro.nrc.nl/W2/Nieuws/1997/08/30/Med/01.html,

      Hugo de Jonge mag nog even doorblunderen zodat Mark Rutte zich met de andere agenda's kan bezighouden. Dit was zijn boodschap aan het WEF afgelopen november.

      https://twitter.com/sander_2021/status/1345882617112113154?lang=da,

      Combinatiemogelijkheden


      met bijwoord


      • lekker doorblunderen
      • vrolijk doorblunderen

      De regering is al ruim een half jaar demisionair! En blijft lekker doorblunderen.

      https://twitter.com/ABvanOort/status/1430917107286515714,

      Met A9, Stadshart, Handhaving, Schiphol en Dienstverleningen is het onder Raats bewind behoorlijk fout gegaan. Toch mag hij op al die gebieden vrolijk doorblunderen.

      https://amstelveenblog.nl/2018/05/20/dit-zijn-de-nieuwe-wethouders/,