doorstarter


doorstarter 1.0

((vooral) in Nederland)

iemand die of bedrijf dat na een faillissement opnieuw begint; iemand die of bedrijf dat een doorstart maakt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een doorstarter…

is een persoon; is een bedrijf

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een persoon die of een bedrijf dat na een faillissement opnieuw begint; is iemand die of een bedrijf dat een doorstart maakt

    Algemene voorbeelden


    Doorstarter TopForce kan werk nauwelijks aan. De doorstart van de bpm-activiteiten van de failliete SAP-dienstverlener TopForce in de nieuwe onderneming bQuind wordt nog deze week afgerond. Dat zegt managing partner Niels Doeleman die het businessprocessmanagementonderdeel kocht uit de failliete boedel [...]. 'Ik heb meer werk dan mensen', constateert Doeleman.

    http://www.computable.nl/artikel/nieuws/erp/4524745/1276992/doorstarter-topforce-kan-werk-nauwelijks-aan.html,

    Afgetreden als topman van Begemann of niet, de zaken gaan gewoon door voor Joep van den Nieuwenhuyzen. Gisteren sprak hij tijdens een spreekbeurt startende ondernemers bemoedigend toe: "Laat je vooral niet uit het veld slaan door tegenslagen."Aan niets was te merken dat hij een paar uur daarvoor zijn onmiddellijk aftreden als voorzitter van de Begemann Groep wereldkundig had gemaakt. Hij besloot hiertoe na zijn veroordeling tot zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, door het Amsterdamse Gerechtshof wegens misbruik van voorwetenschap in aandelen HCS. "Hij belde mij vanochtend met de vraag of we hem nog wilden hebben," zo introduceerde De Vilder[...] zijn spreker. "Meer dan ooit natuurlijk. Daarmee hebben we gelijk het antwoord op de veelgestelde vraag 'wat is eigenlijk een doorstarter': Dat is Van den Nieuwenhuyzen."

    (onbekend)

    De arbeidsovereenkomst van de werknemer is beëindigd door de curator in het kader van een faillissement. Een onderdeel van de activiteiten is overgenomen door een andere werkgever, de doorstarter.

    http://www.kbsadvocaten.nl/nieuws/nieuwsdetail/na-faillissement-werkgever-vordert-werknemer-aanbod-nieuwe-arbeidsover/,

    doorstarter 2.0

    ((vooral) in Nederland; neologisme)

    iemand die op de woningmarkt geen starter is, maar daar na een scheiding opnieuw op terecht komt; iemand die een doorstart maakt op de woningmarkt

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een doorstarter…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Tussen partijen vindt discussie plaats over het begrip 'starter'. VLW stelt voor binnen de groep starters een onderscheid te maken tussen 'echte' starters, zijnde personen die voor het eerst de woningmarkt betreden en personen die na een scheiding de woningmarkt betreden. Na gedachtewisseling achten de partijen de term 'doorstarter' voor deze tweede categorie starters een passende benaming.

        http://www.wormerland.nl,

        Etymologie


        Aard herkomst inheems woord
        Vroegste datering 2003